Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi politiker arbetar för häkte i Västerås

Annons

Jag tror inte det undgått någon att vi politiker i Västerås stad har engagerat oss stort i frågan om ett häkte i Västerås. Så den insändare av Avni Dervishi som VLT publicerade på webben 28 mars missar verkligen målet.

Det är Kriminalvården som äger frågan om häktets placering. Kommunstyrelsen i Västerås har därför skickat brev till generaldirektören för Kriminalvården, underskrivet av samtliga gruppledare i partierna i fullmäktige. I brevet uppmanades Kriminalvården att ompröva sitt beslut att förlägga häktet vid Salbergaanstalten i Sala. Brevet skickades också för kännedom till justitieminister Morgan Johansson (S).

Kriminalvården har besvarat brevet och nu har vi bjudit in generaldirektör Nils Öberg till Västerås, för att här på plats föra diskussioner med företrädare från staden och andra lokala intressenter, som Polisen. Vi ser fram emot det mötet.

Det är också så att Socialdemokraterna i länet – såväl riksdagsledamöter som socialdemokratiska kommunstyrelseordföranden – engagerat sig i frågan genom att skriva debattartiklar i flera lokala tidningar.

Det samarbete som Västerås stad har med den lokala och regionala Polismyndigheten, initierat av den politiska ledningen, är mycket uppskattat. Polisledningen beskriver vårt samarbete som ett föredöme för övriga landet.

Engagemanget från oss politiker i Västerås och övriga Västmanland i trygghets- och tillitsfrågor är mycket stort. Jag kan försäkra både Avni och alla andra, att så länge jag är kommunstyrelsens ordförande kommer dessa frågor att finnas bland de viktigaste frågorna på min dagordning.  

 Anders Teljebäck (S)

Kommunstyrelsens ordförande

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons