Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill Telia inte ha kunder?

Annons

Som trogen Teliakund sen 30 år så ser man på senare tid att Telia ökar sina priser och trixar med mobilt och fast bredband med mera. Jag bor i lägenhet med stadsnätet inkopplat, har ett bredband från Telia, 100/10 som räcker bra för mig, men som nu kommer tas bort från utbudet inom snar framtid och istället bli ett 100/100 med en ökad månadskostnad på cirka 120 kr, "En förutsättning för att kunna dra nytta av morgondagens digitala möjligheter" skriver de i ett fint brev.

Den möjligheten har väl funnits hela tiden utan "tvång". De som anser sig behöva snabbare uppkoppling har väl redan fixat det. Låter lite surt, men man har väl en kostnad på 700-800 kr i månaden idag för telefoner och uppkopplingar. I ett försök att minska mina kostnader så ringde jag till Telia och ville byta mitt fasta telefonabonnemang mot ett combi, bredband/ip-telefoni men fick till svar att det inte gick. Jag hade precis kollat upp adressen på Telias hemsida och såg inga problem. Men nej, det var ett externt nät fick jag till svar, det som står där gäller ej.

Ringde då till Fibra som sköter stadsnätet och de sa att Telia inte vill ha ip-telefonitjänsten. Svagt. Ett nät som täcker stora delar av Mälardalen.

Nästa steg blir att fasa ut allt från Telia, med början av att säga upp hemtelefon (den hänger bara med sen länge tillbaka, nostalgi kanske) och sen fortsätta. Tycker att övriga Teliakunder också ska tänka över sina abonnemang.

PS. Telia går ungefär 20 miljarder plus varje år, ett folkets företag.

Johansson

Svar direkt. Vi förstår att du tycker det är konstigt att Telia inte finns överallt med sina fibertjänster.

Det råder lite av fiberfeber i Sverige. Ett stort antal aktörer bygger fiber – det finns privata aktörer varav Telia är en och vi investerar miljarder i att bygga ut vårt fibernät. Dessutom har drygt 200 av landets 290 kommuner bildat egna stadsnät och erbjuder fiber inom den egna kommungränsen.

Telia är en stor operatör och vi har egna fiberbredbandsnät på många orter i Sverige och erbjuder våra tjänster i många andra öppna stadsnät. Men fortfarande finns det stadsnät där vi ”bara” erbjuder våra bredbandstjänster, som i ditt fall. Det vill säga inte alla våra tjänster.

Telia både bygger ut sina fibernät, etablerar sig som tjänsteleverantör i allt fler stadsnät och utökar utbudet i befintliga stadsnät, men tyvärr så erbjuder Telia just nu inte fler tjänster i stadsnätet Fibra. Anledningen är att det handlar om planering och prioritering. Men vi tar med dina önskemål in i den pågående planeringen om när och hur vi ska nå ut med våra tjänster i olika fibernät. Din och andra kunders önskemål är viktiga för oss så tack för ditt inspel.

Inger Gunterberg

Telia Presstjänst

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons