Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VL tar till sig alla synpunkter

Annons

Svar på insändaren ”På den tiden hann vi Barkaröbor med bussen” (VLT 9/2).

Västmanlands Lokaltrafik ansvarar för att utveckla, samordna, marknadsföra och sälja reslösningar för kollektivtrafiken i Västmanlands län. Detta gör vi på uppdrag av våra ägare, landstinget och kommunerna, som också är de som finansierar vår verksamhet tillsammans med de biljettintäkter vi får. Varje år får våra ägare skjuta till cirka 170 miljoner kronor för att vi ska kunna bedriva kollektivtrafik i den omfattning vi gör i dag. Vårt uppdrag är att nyttja dessa pengar på det sätt som gör störst nytta för invånarna och det är grunden när vi planerar kollektivtrafiken i länet.

Den allra största vikten läggs på arbets- och skolresor, då vi vet att de flesta resenärer har störst behov att resa. Vi är mycket medvetna om att vår trafik inte täcker upp alla de resbehov som finns – önskemålen om nya linjesträckningar, tätare turer och längre trafikeringstider inkommer mer eller mindre dagligen.

Alla synpunkter som kommer in samlar vi ihop och tittar sedan över tillsammans med kommunerna när det är dags för en ny planeringsomgång.

Maria Rydström

Områdeschef VL

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons