Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VLT satte rubrik utan att ha fakta

Annons

Poliser på plats vid Carlforsska.

VLT:s chefredaktör, Daniel Nordström, kan tydligen inte ta konstruktiv kritik. Dessutom blir jag falskeligen anklagad för att fara med osanning. Det är oroväckande att en chefredaktör kommer med sådana grundlösa påhopp. Nej, jag "glider inte med sanningen". Jag är mer insatt i denna fråga än vad VLT är.

Jag arbetar på Carlforsska gymnasiet och jag vet att detta var ett tomt rykte som tyvärr underblåstes av lokaltidningen. Daniel påstår följande: "Det var uppenbart att de lärare på plats som kritiserade våra utsända ironiskt nog utgick från rykten om vad vi skrivit och inte sanningen." Helt fel! Jag utgick ordagrant från det som VLT hade skrivit på internet. Jag vidmakthåller att VLT skrev nyheten och satte rubriken utifrån ett rykte före man hade fakta.

Chefredaktören hänvisar till polisen och vårdnadshavare, men dessa utgick också från ett rykte. VLT förstår inte att man oroar elever och föräldrar i onödan. Jag önskar att VLT hade låtit oss sköta informationen med elever och föräldrar. VLT hade kunnat avvakta besked från polisen och skolan. Följden blev att vi inte kunde bedriva vår verksamhet och eleverna stannar hemma och går miste om viktig undervisning.

Sen är det väldigt lågt av Daniel att anklaga mig för att vara ilsken och inte kunna tygla mina känslor, för att använda ditt eget språk - det är bara nonsens! Jag och mina kollegor (ca 100 lärare) blev irriterade över att ni satte en sådan rubrik innan ni hade tagit reda på fakta, och detta fick allvarliga konsekvenser.

Jonas Nordenfelt, lärare, Carlforsska gymnasiet

VLT svarar: Jag uppskattar kritik, inte minst när den är konstruktiv och nyanserad. Tyvärr ärdin inte i närheten av detta.

När liknande händelser inträffar är det av stor vikt att medierna är nyanserade och ansvarsfulla.

Jag anser att VLT har varit det i detta fall. Du har en annan åsikt. Jag respekterar den, men det ändrar inte min syn i detta fall.

Daniel Nordström, chefredaktöroch ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons