Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspirationsdag för blivande tekniker

Omkring 150 gymnasieelever från ABB Industrigymnasium i Västerås, Sala och Ludvika tillbringade gårdagen på Mälardalens högskola för att inspireras inför kommande yrkesval.

Annons

En framtid inom teknikområdet är vad ABB i samarbete med MDH hoppas kunna erbjuda elever som väljer en utbildning i den riktningen.

Dagen inleddes med att gymnasieeleverna delades in i grupper som fick var sin värd, en MDH-student, som visade dem rätt under dagen och även svarade på frågor om studier på högskolan.

I skilda föreläsningssalar fick grupperna under hela dagen ägna sig åt workshops med olika teman, med avbrott endast för lunch.

Catrin Wiström, rekryteringsansvarig på ABB fanns på plats, liksom Hans Jakobsson, rektor för ABB industrigymnasium, och Marie Bigander, kommunikatör på MDH.

Det är andra året i rad som teknikdagen arrangeras och den är ett resultat av ett samverkansavtal som ABB Sverige och MDH skrev i januari 2013. Avtalet innebär bland annat att ABB och MDH tillsammans ska arbeta för att öka ungas engagemang för teknikfrågor.

– Eleverna som deltog förra året var väldigt nöjda. Det är svårt för eleverna att veta vad de ska söka för utbildning och att förstå mer bredden i teknik, sa Hans Jakobsson.

Annons