Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Instängd i fryscontainer

En 30-årig kvinna, anställd vid McDonalds på Stenby blev instängd i en fryscontainer på söndagsmorgonen.

Klockan sex på morgonen kom två unga män in på restaurangen på Stenby. De gick in bakom kassadisken, tog mat själva och uppträdde allmänt otrevligt. Efter en halvtimme gick de ut igen.

På gården finns en fryscontainer där bland annat hamburgare förvaras. Temperaturen är minus 20 grader. Där inne arbetade den anställda med att inventera hamburgarna. Plötsligt upptäckte hon, enligt polisen, att dörren till containern var stängd och inte gick att öppna.

Hon kände panik och blev orolig att de andra i personalen inte skulle upptäcka vad som hänt. Hon var instängd en kortare stund. Till polisen sade hon ”cirka en minut” då hon inte ville överdriva.

Normalt går dörren att öppna inifrån. Polisen misstänker att någon har hållit för dörren utifrån.

Kvinnan har arbetat länge på McDonalds, ofta i fryscontainern, och har uppgett att hon aldrig sett dörren gå igen av sig själv.

Enligt polisen upptäckte de andra i personalen att 30-åringen var i containern.

De båda unga männen var inte kvar när polisen kom till platsen. Under dagen arbetade polisen intensivt för att få tag på dem och utreda händelsen.

Brottet betecknas som olaga frihetsberövande och ofredande.

På eftermiddagen uppgavs att kvinnan mådde relativt bra, efter omständigheterna.

Hur är stämningen på restaurangen?

- Vi ska se till att medarbetarna mår bra. Vi går igenom allt och pratar med varandra och vi ska tillföra de resurser som krävs, säger Claes-Göran Jansson, restaurangägare.

Han vill inte uttala sig om mer händelserna innan polisen är klar med utredningen.