Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte i min garderob!

Modeminnen kan väcka fasa. Och vad ska vi se fram mot i höst?

Trender kommer och trender går. Vissa vill vi helst glömma, andra önskar vi tillbaka. Vi frågade några personer som arbetar med mode om de trender de minns med glädje eller fasa och vad som är rätt i höst.

Karin Johansson, 31 år, tf chef för Dressman XL:

1. – De där riktigt höga platåskorna, som var inne i mitten på 1990-talet, tyckte jag inte om. Och så gillade jag inte bomberjackor som var så populära. Däremot gillar jag fortfarande det där Guns n´ roses-modet, den där rockiga stilen när man till exempel har en sjal knuten över benet. Det kommer alltid att vara jag, även om jag inte klär mig så.

2. – Den är mycket mossgrönt nu i höst, och andra dova färger. Skoghuggarskjortor, det vill säga rutiga flanellskjortor, är populära fortfarande. Flugor är också stort, en fluga funkar faktiskt till nästan allt.

Annelie Ericsson, 41 år, butikschef på Noa Noa:

1. – Axelvaddarna på 1980-talet var hemska. På den tiden hade man ju kavajer där axelvaddarna var hur breda som helst, så fult! Sådana axelvaddar skulle jag inte sätta på mig igen. Numera klär jag mig i en stil som kan beskrivas som bohemchic, det är en blandning av det romantiska och rockiga, den passar mig.

2. – I höst är det förstås mycket stickat, en stickad kofta med tuffa boots till, är jättesnyggt. Där kan man också satsa på ett par mönstrade långa strumpor som man har lite nedhasade på benen, det är tufft.

Kathrin Engbom, 45 år, butikschef Rabalder:

1. – Det är ju en del av 1980-talskläderna som blivit moderna igen, som trikåkläder och haremsbyxor. Men det värsta jag minns från den tiden var spetstrikåerna, som Madonna hade när hon slog igenom. Jag minns att hon hade en spetströja med bh:n synlig under. Det gillade jag inte. Däremot har jag alltid varit förtjust i 1940-tals modet, det välskräddade.

2. – I höst är det mycket stickat och oversize, det vill säga stora tröjor och tunikor. Och så är det brända toner och jordnära färger.

Martha Özgun, 29 år, jobbar på DM Mode:

1. – Jag minns när jag såg stuprörsjeans för första gången, jag tyckte det såg jättelarvigt ut med så smala byxor. Likaså tyckte jag det var fult med skinnbyxor, men man ändrar sig. Nu har jag själv stuprör.

2. – Brunt och beige är stora färger i höst. Till det kan man ha en sjal i någon starkare färg. Jackorna har ofta stora kragar och så finns det gott om stora, snygga väskor att välja bland. Själv är jag svag för den här pälsvästen som jag har på mig. Det är stort med päls i höst.

Sugen på mer mode? Det får du i en hel bilaga med VLT i dag, du kan även köpa tidningen i PDF-variant.