Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv jakt efter mordbrännaren

Polisen har ännu inte gripit någon för branden på Lövhagsskolan. Brottsplatsundersökning gav inga tydliga spår.

- Vi har därför utökat vår närvaro i de västra stadsdelarna, och nu är det allmän spaning som gäller. Att det brunnit på fler ställen är givetvis intressant, säger Patrik Söderhjelm, vakthavande befäl vid Västmanlandspolisen.

Polisen är tacksamma för alla tips, hur betydelselösa de än verkar vara, enligt Söderhjelm.

Polisens tekniska undersökning gav inga spår efter någon gärningsman. Men de tror sig veta hur branden uppstod.

- Det verkar som om det har börjat innanför ett fönster. Det troliga är att någon har krossat det och sen tänt på. Fönstret var trasigt när brandmännen kom till platsen, säger Kjell Eriksson, kriminaltekniker.

Att branden är anlagd är de ganska säkra på. Men vissa prover måste skicks till Statens kriminaltekniska laboratorium innan de kan dra säkrare slutsatser.

- Så verkar det vara. Men det är svårt att hitta spår på en sådan plats. Det är mest förbrända saker och vatten, säger kriminaltekniker Eriksson.

Räddningstjänsten blev tvungna att riva skolbyggnadens tak för att förhindra ytterligare spridning av elden. För Västerås stad kan det bli en dyr historia.

- Vi tror att det kommer kosta minst tolv miljoner kronor att bygga upp som det är idag, säger Göran Eriksson, verksamhetschef på fastighetskontoret.

Innan nybygget kan börja måste skolan saneras.