Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Intensiv resdag

Paket, matkassar, ungar och hundar. I dag är en av årets mest trafiktäta dagar och många bilar är välpackade inför julfirandet.

Eftersom julafton i år infaller på en lördag är det många som i kväll befinner sig ute på vägar och på tåg runt om i landet. Trots det har det varit lugnt på vägarna i mellersta Sverige i dag, enligt Jonas Bergström, pressinformatör på Trafikverket.

-Det har varit en väldigt bra trafikdag så här långt. Det har inte hänt så mycket, och inget allvarligt, säger han.

Det är generellt sett mycket trafik under storhelgerna jul, påsk och midsommar. Trafikverket vill dock inte ge något definitivt svar på vilken helg som är trafiktätast.

-Nej, det vet man inte. Det varierar år från år och det är jättesvårt att göra exakta mätningar, säger Lennart Helsing, pressinformatör på Trafikverket.

Efter lite påtryckning så gissar ändå Lennart Helsing på att påsk och jul är trafiktätast och att det är den tid då det är mest långväga resande.