Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invandring räddar välfärd

Artikel 68 av 73
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Sverige står inför ett stort problem som har mer än en lösning. Politiker har i dag valt att lösa det på det sätt som står i deras händer.

Annons

Först lite statistik och siffror. Enligt Sveriges riksdag utgör skatten 90 procent av statens totala årsintäkter. Med skatter menas skatt på löner, tjänster och varor med mera.

Enligt Migrationsverket behövs en summerad fruktsamhet på 2,1 barn per kvinna för att upprätthålla befolkningsstorleken.

Födelseöverskottet i Sverige hade ökat från år 2006 med 8491 till år 2013 med 10821. Men utvandringen har också ökat. År 2006 låg utvandringen på 19082 och ökade till 23785 år 2013 enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Samtidigt får vi allt färre unga och allt fler äldre. År 1990 utgjorde 24 procent av svenska befolkningen barn som är lika med eller yngre än 10 år. 8 procent var 65 år eller äldre.

År 2013 utgjorde 12 procent av svenska befolkningen barn som är lika med eller yngre än 10 år. 19 procent var 65 år eller äldre enligt SCB.

Fler måste betala skatt

Detta problem har flera politiker uttryckt. I ett land som försörjs i stort sett på skatter kommer skatterna att minska på grund av en krympande befolkning, färre unga och fler äldre.

Lösningen som man har tagit till med är invandring. Enligt Statistiska centralbyrån kommer Sverige att år 2033 få ett födelseunderskott och all befolkningsökning därefter kommer att bero på invandring.

Enligt samma källa börjar en av fyra att jobba året efter invandring och inom 10 år har 3 av 4 högutbildade invandrare jobb. Enligt en publikation av Anna-Karin Nylin jobbar sex av tio flyktingar 13 år efter ankomst.

Många av dessa som invandrat väntas skaffa barn som i sin tur kommer att jobba. Andelen som arbetar ökar hos andra generationens invandrare.

Med andra ord handlar Sveriges flyktingpolitik inte enbart om att vara snäll så som det många gånger verkar vara. Våra politiker har valts för att främst gynna Sverige och det svenska folket.

Flyktingvågen - ett kortvarigt problem

Och det är just detta de gör med dagens flyktingpolitik. Visst skapar den enorma flyktingvågen till Sverige problem och ekonomiska svårigheter men detta är ett kortvarigt problem i jämförelse med de förödande konsekvenserna som hade uppstått om man inte tagit till denna lösning.

Som jag nämnde i början av insändaren finns det mer än en lösning för detta problem. Lösningen som presenterades tidigare är den lösningen som våra politiker kunde bidra med.

Det finns dock en annan lösning som en stor del av svenska folket kan bidra med. Så vad sägs om att skaffa ett barn?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel