Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Irsta förlorade kvalmatch

Fördel IFK Trelleborg i allsvenska kvalet. Skånelaget vann första mötet mot Irsta HF.
– Vi måste våga mer, säger Irstas kantspelare David Isomäki efter 26–34 i Bombardier Arena.

Det började bra för Irsta HF i den knökfulla C-hallen. Västeråsarna ledde med 3–1 efter två mål av Isomäki.

– Det är så vi måste göra, trycka på ordentligt. Det var precis som om vi inte gick fullt ut efter starten, säger Isomäki.

För efter den goda starten fick trelleborgarna ordning på sitt offensiva försvarsspel. Och när Simon Fogbring (se artikel ovan) skadade axeln efter fem minuter var det som om luften gick ur Irsta för ett tag.

– Trelleborg är fysiskt så mycket tyngre än oss. Vi måste ta en lårkaka, eller i alla fall offra bra mycket mer än vi gjorde för att vi ska kunna hänga med dem, säger Isomäki.

Irsta hängde med hyggligt fram till 10–12 efter 26 minuter. In till pausen gjorde Trelleborg, som låg i elitserien så sent som förra säsongen, två mål.

Underläge med fyra bollar i paus. Andra halvlek började med att lagen bytte mål med varandra fram till 13–17.

Sedan tog det roliga slut för Irsta. Trelleborg visade att det skiljer en division mellan lagen när de gick fram till 28–19. Tog rätt lägen framåt, och tätade väldigt bra i mittförsvaret.

Även om det såg hängigt ut på bänken gav inte Irsta upp. Började punktmarkera Kenny Ekman och chansade med att ta ut målvakten och in med en extra utespelare. Och fick till ett ryck via hundraprocentiga satsningar i anfallsspelet.

Och när så Trelleborg började tulla på sin spelidé blev 19–28 till 23–28, och för en stund syntes skåningarna lite skärrade. Men de samlade ihop sig och kunde spela av matchen.

Allsvenskan är långt borta för Irsta, men att det skulle vara avgjort är inte Isomäki med på.

– Inte alls. Vi behöver bara vinna på onsdag för att få en match till.

Hur ska ni göra det?

– Vi får prata ihop oss. Halva laget har inte varit i närheten av såna här matcher så oavsett hur det går så är det sköna läropengar.

Tränaren Andreas Jansson tyckte inte att hans lag fick den match de ville ha.

– Vi kan inte slå Trelleborg om vi inte får kontra på dem och få upp antalet målvaktsräddningar. Vi vet vad vi ska göra bättre.

Finns det något som talar för er i returmötet?

– De har vunnit med åtta bollar och där har vår chans, de räknar nog med att fixa det enkelt hemma. Större under än så har skett.

Returmötet spelas i Söderslättshallen i morgon. Eventuell tredje match i samma hall på söndag

Matchfakta

Irsta HF-IFK Trelleborg

26-34 (10-14)