Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Berglund mådde givetvis dåligt”

Tre kronors landslagschef Tommy Boustedt kallar Viasats intervju med Patrik Berglund för ett unikum. ”Jag har aldrig tidigare varit med om att det blir på det här sättet”, säger han till Dagens media.

Annons

Det var inför Tre kronors match mot Lettland som Patrik Berglund intervjuades av Viasats expert Johan Tornberg. Innan Berglund trodde att intervjun börjat sa han bland att den norske längdstjärnan är ”en jävla sopa” som trots sin kaxiga attityd inte levererat i längdspåren.

Berglund upplevade att samtalet mellan honom och den förre VIK-tränaren var privat, men Viasat lät kamerorna rulla och sände sedan de hårda orden.  

Efteråt ville Tre kronors spelare bojkotta Viasat och vägra medverka i deras studiosändningar.

– Berglund mådde givetvis dåligt över det här och spelarna i laget blev upprörda och tänkte: varför ska vi vandra iväg långt bort till studion och ställa upp när Viasat gör såhär. Och därför tog man beslutet att bara ställa upp på intervjuer i den mixade zonen, säger Tommy Boustedt till Dagens Media..

Den hotande bojkotten fick Viasat att be Tre kronor om ursäkt. I ett pressmeddelande skrev kanalen att det blivit ett missförstånd om vad som ingått i själva intervjusituationen och inte. Att det skulle vara otydligt tillbakavisar dock Boustedt helt.

– Det var inte luddigt alls. Det var ett privat samtal. Inom hockeyn är det såhär att alla är polare, det är inavel kors och tvärs och spelare och experter på kanalerna har ofta en historia ihop. Och att man inte spelar in privata samtal är en gyllene regel, säger han till tidningen.

Han säger också att spelarna framöver kommer att undvika att ha privata samtal med gamla kompisar på Viasat, men att laget nu vill fokusera på spelet.

Mer läsning

Annons