Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför hyllas VIK:s kvalserielottning

Spelschemat som ska leda VIK till SHL är satt. Och flera röster håller schemat positivt för VIK.
- Inledningen känns bra, säger VLT:s hockeyexpert Johan Thalberg.

Annons

Kvalserieschemat släpptes på lördagen.

För VIK Hockey handlar det om premiär borta mot Malmö, hemmapremiär mot playofflaget och en eventuell ’final’ borta mot Djurgården på Hovet i omgång 10.

En annan grej som sticker ut: Gulsvart spelar fyra av sina sex första matcher på hemmais.

Ett faktum som Hockeysveriges Robert Pettersson lyfter som en fördel.

- Som jag ser det har Västerås fått det överlägset – finns inte ens några konkurrenter – bästa kvalserieschemat som något lag någonsin fått. Att spela fyra av de sex första matcherna på hemmaplan är en galen fördel för att lyckas ta sig in i den berömde zonen och plocka på sig många viktiga poäng, skriver han på hockeysverige.se.

Och fortsätter:

- Att man sen får tillbaka det hela genom att spela de två sista omgångarna på bortaplan är inte nödvändigtvis något som behöver vara en nackdel för dem. Tvärtom. De möter playoff-laget i näst sista matchen. Det laget skulle mycket väl kunna vara väck från toppstriden efter åtta omgångar. Sen har man Djurgården i sista rundan, ett lag som definitivt kan vara körda när sista omgången spelas.

VLT:s hockeyexpert Johan Thalberg ser också positivt på lottningen.

- Spontana reaktionen är att det är en bra inledning. VIK har spelat bättre borta än hemma och att då starta mot Malmö, där laget ofta gör bra prestationer och gjorde en av grundseriens bästa matcher, är positivt. De kan åka ned dit utan någon tanke på att behöva föra matchen och luta sig mot det defensiva spelet som burit laget under säsongen.

Är det en fördel att ha fyra av de sex första matcherna på hemmais?

- Alltså, det har ju inte visat sig vara det under säsongen. VIK har spelat bättre på bortaplan och bara lyft sig hemma nu på slutet. Det är defensiven som legat bakom segrarna hemma också. Men nu kan det förstås bli annat med fullsatt arena som alla hoppas på.

Någon annan detalj du fastnat för?

- Ja, dubbelmötet mot Örebro i omgång sex och sju. Jag tror att det blir avgörande för VIK:s del i kvalserien. Förra kvalserien avgjordes ganska snabbt, men så tror jag inte blir fallet nu. Så där kan det vara riktiga nyckelmatcher.

Mer läsning

Annons