Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför slutar Mitell

Tomas Mitell slutar och blir tränare. Vlt.se kan avslöja att planen drogs upp redan för ett år sedan.
- Jag har varit intresserad av tränarbiten länge, säger 33-åringen.

Annons
Tomas Mitell.

Hann vann interna poängligan i kvalserien och glänste offensivt. Totalt producerade Tomas Mitell 8+30=38 poäng den gångna säsongen.

Ändå väljer han att avsluta karriären.

- Ljumskarna är inte helt bra och det är frustrerande att åka på 70-80 procent stora delar av säsongen.

Men det finns mer bakom beslutet. Redan när Mitell kom tillbaka till VIK från Örebro födde backen en plan tillsammans med sportchefen Niklas Johansson.

- Vi har hållit tyst om det hela tiden, och lyckats bra med det, haha. Men vi hade det i tankarna redan då när jag kom tillbaka. Jag är intresserad och Niklas ser förhoppningsvis någon form av potential. Det ska bli kul.

Känns det inte vemodigt att sluta när du fortfarande är en av ligans bästa offensiva backar?

- Det är lite både och. Jag har spelat hela livet och det blir en omställning. Men samtidigt så har allt sin tid. Det är inte så att jag blir tränare för att jag inte kan spela, utan jag hade nog kunnat spela ett eller två år till. Men jag och Niklas känner att det här är en bra lösning för klubben.

Som assisterande tränare får Mitell en skräddarsydd roll i klubben.

Några av hans poster: Ansvarig för special teams (powerplay, boxplay), analytiker av spelet under matcherna och individuell feedback under matcher och träningar.

- Jag kommer att ha en övergripande blick av spelet och kunna ge spelarna feedback direkt när de kommer in från ett byte – och ge feedback till Filander och Hellas om spelet. Jag tror att jag ser spelet ganska bra och hoppas tillföra där, så att spelarna känner att de får både credit och feedback på detaljer de kan tänka på.

- Det blir mycket individuell utveckling med spelarna under träningarna. Får du ut lite mer av alla spelare blir det en bra utväxling. Förhoppningsvis kan jag använda det jag lärt mig på mina 15 år i karriären och föra vidare på kanske bara några få år till de andra.

Mer läsning

Annons