Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den förre IFK-ikonen begär sin tidigare klubb i konkurs: "Sämsta organisationen jag varit i"

IFK Arboga-ikonen Aleksandr Semjonovs begär sin tidigare klubb Asplöven i konkurs efter att de inte betalat ut han uppsägningslön.
– Jag har varit i Sverige i över 15 år och det här är den sämsta organisationen jag har varit i, säger han till nsd.se.

Annons
Aleksandr Semjonovs i IFK-tröjan 2009.

Fredagen den 15 december skickade den förre IFK Arbogaspelare och tränaren Aleksandr Semjonovs in en ansökan om konkurs riktad till sin förra klubb Asplöven.

Semjonovs fick sparken från sitt tränaruppdrag i Asplöven i september och har inte fått ut sin uppsägningslön från klubben på 32 000 kronor. Han har nu alltså valt att dra klubben inför rätta.

– Det här är en jobbig situation för mig. Jag har familj och måste betala alla räkningar. Men det går inte att diskutera med deras sportchef, det är det som är problemet. Både jag och min jurist har försökt få tag på Urban Lahti men han svarar inte på telefon eller sms. Det är hans ansvar att svara men han göra det inte, säger Semjonovs till nsd.se.

Den förre IFK-tränaren är kritisk till klubbens agerande och menar att han aldrig varit med om något liknande.

– Jag är besviken på föreningen. Jag har varit i Sverige i över 15 år och det här är den sämsta organisationen jag har varit i. Det sitter en man som bestämmer allt. Jag var där i tre månader och träffade aldrig någon i styrelsen. Det var aldrig någon som kom och hälsade mig välkommen eller pratade med mig, säger 45-åringen och fortsätter:

– Jag har varit professionell hockeyspelare länge och spelat för landslaget – jag accepterar att jag har fått sparken men det är på sättet jag blev det som inte är okej. Har man ett problem måste man diskutera det för att lösa det, men det har inte Asplöven gjort. Samma sak gäller pengarna de är skyldiga mig. De vägrar prata om det.

Just nu står Aleksandr Semjonov utan jobb och är fast i en anställning fram till januari.

Jag söker nytt jobb men problemet är att jag fortfarande är anställd av Haparanda Hockey fram till januari. Det är ett svårt läge för mig, säger han till nsd.se.

LÄS OCKSÅ:

[+] Eriksson klar för VIK Hockey – lämnar IFK Arboga: "Kommer till ett lag med höga förväntningar"

[+] LISTA: Sporten summerar Hockeyettan – här är länsspelarna och lagen som sticker ut mest

[+] Efter tunga hösten – så ska IFK Arboga lyfta efter jul: "Tiden talar för oss"

[+] Ageborg återförenad med radarpartnern – då tog IFK Arboga efterlängtad seger: "Hittade varandra direkt"

Mer läsning

Annons