Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter succésäsongen – nu lämnar förre VIK-backen för NHL: "En dröm som går i uppfyllelse"

Andreas Borgmans säsong med HV71 blev en succé.
SM-guld, pris som årets rookie och debut i Tre Kronor – och nu har han skrivit på sitt första NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs.
– Nu har möjligheten att skriva kontrakt med ett NHL-lag dykt upp och det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Andreas Borgman till HV71:s hemsida.

Annons

Andreas Borgman lämnar HV71 för spel i NHL.

Efter fyra år i Timrå IK:s organisation, med bland annat SHL-spel och spel i Hockeyallsvenskan, lämnade Andres Borgman klubben för spel i Västerås inför säsongen 2015–16.

Där blev han kvar i en säsong innan HV71 och SHL lockade.

Och den gångna säsongen blev en succé.

På 45 matcher i grundserien noterades Borgman för fem mål och tio assist innan han gjorde ytterligare två mål och åtta assist på 14 slutspelsmatcher på HV71:s väg mot SM-guld. Borgman hann även med att debutera i Tre Kronor under säsongens gång då han gjorde sju matcher i landslagströjan.

Efter säsongen fick han även pris som årets rookie i SHL – och nu står det klart att han lämnar SHL för spel i NHL.

Under måndagen presenterades han av Toronto Maple Leafs efter att han skrivit på ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– Jag har haft ett fantastiskt år i HV71 och blivit oerhört väl bemött av alla i föreningen och staden redan från dag ett. Nu har möjligheten att skriva kontrakt med ett NHL-lag dykt upp och det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Andreas Borgman till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons