Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa tog över – nu lämnar Semjonovs Asplöven för Mariestad: "Hade inte haft något emot Arboga"

Den förre IFK Arboga-forwarden Roman Semjonovs är klar för Mariestad. Han lämnar därmed Asplöven efter en säsong – Haparandalaget som har fått in Alexander Semjonovs som tränare.

Annons

Alexander Semjonovs är lite av en ikon inom lettisk ishockey. Under flera säsonger i IFK Arboga var han en av lagets bästa poängpockare under klubbens sejour i Hockeyallsvenskan. På den tiden var sonen Roman en av klubbens största talanger i ett av pojklagen.

Roman Semjonovs blev senare även en nyckelspelare för IFK Arboga när han blommade ut och blev A-lagsspelare från säsongen 2010/2011. Sedan dess har både pappa och son förknippats starkt med IFK Arboga.

Alexander Semjonovs tid som tränare för de blåvita säsongen 2012/2013 slutade dock i stort fiasko och degradering. Sonen Roman valde dock att återvända till IFK Arboga när laget var tillbaka i Hockeyettan efter enbart en mellansäsong i division 2.

Förra säsongen valde Roman att flytta norrut och testa lyckan i Asplöven. Och till den här säsongen trodde nog de flesta att han skulle bli kvar uppe i Haparanda. Inte minst efter att klubben gjort klart med Alexander Semjonovs som tränare.

Under onsdagen blev det dock klart att Roman ska representera Mariestad i vinter – ett tippat topplag i division 1 Västra.

För Mariestads hemsida berättar 23-åringen varför valet föll på spel i klubben.

– Vi la ut lite krokar och Mariestad nappade så det var ett givet val. Det är en toppklubb som vill uppåt och där vill jag gärna vara med och bidra, säger Semjonovs.

Till klubbens hemsida fick han också frågan om IFK Arboga var ett alternativ.

– De hade redan fullt lag så det kändes dumt att förstöra för dom, men jag hade inget emot det annars, svarade forwarden.

Mer läsning

Annons