Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivt VIK var skoningslöst

Västerås IK vann toppmötet borta mot Malmö Redhawks med 3–2. Målen gjordes av Tony Romano, Jeremy Williams och Matthew Fornataro.
Ny version.

Annons

– Jag är otroligt nöjd med hur vi offrade oss i den här matchen, säger VIK:s tränare Joakim Fagervall.

En målvakt i kalasform och en ruskig effektivitet i målskyttet, det var Västerås IK:s signum i toppmatchen borta mot Malmö Redhawks. Man kan inte påstå att VIK dominerade matchen spelmässigt, men när man väl fick chanserna var VIK ruskigt effektivt och vann med 3–2.

Med sex minuter kvar av den första perioden slog Malmös back Anton Blomqvist en indianare, Kenndahl McArdle snappade upp pucken, tillsammans med Tony Romano kom McArdle fria mot Robin Rahm i Malmömålet. McArdle var osjälvisk och spelade fram till Romano som satte dit 1–0.

I mitten av perioden kom matchens delikatess, Thomas Mitell hittade Jeremy Williams med ett diagonalpass, Williams drog på ett slagskott, rakt upp i nättaket bakom Malmös målvakt.

– Ett otroligt vackert hockeymål, säger VIK:s tränare Joakim Fagervall.

Malmös Daniel Viksten reducerade i powerplay, men innan den andra perioden var över hade Matthew Fornataro lirkat in 3–1 till VIK.

VIK slarvade i powerplay med fem minuter kvar och Malmö kunde reducera igen. Det blev dramatiskt i slutskedet, men VIK:s solklart bäste spelare under matchen, målvakten Jonas Fransson, briljerade i målet och fixade en ruskigt viktig trepoängare åt VIK.

– Fransson var enorm i kväll, säger Fagervall, som även berömde backarna Jonas Emmerdahl och Andreas Lindh, samt forwarden Marcus Jonsson.

– Jag är otroligt nöjd med hur vi offrade oss i den här matchen. Försvarsspelet var bra, samtidigt som vi var effektiva i offensiven. En härlig seger, säger Joakim Fagervall.

Mer läsning

Annons