Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förändringar i Tre Kronor – Eddie Läck ser ut att få chansen: "Jätteviktig match"

Eddie Läck har spenderat Sveriges inledande VM-matcher i båset.
Nu ser det ut som att 29-åringen kommer få chansen mot Lettland, enligt både Sportbladet och Expressen.

Annons

Det är mycket troligt att målvakten Eddie Läck kommer spela torsdagens match mot Lettland. En som inte kommer spela är Oliver Ekman-Larsson, som är förkyld.

Under VM:s tre första matcher har Viktor Fasth vaktat kassen. Men efter onsdagens träning tydde det mesta på att NHL-proffset Eddie Läck skulle få chansen att starta på torsdagen mot Lettland, enligt Sportbladet.

Matchen börjar klockan 20.15 på torsdagen och nu börjar det bli dags för det svenska laget - med rekordmånga NHL-spelare i truppen - att visa vad de går för.

– Det är en jätteviktig match. Vi måste vinna matcher och det börjar ikväll mot Lettland. Ni kommer få se ett hungrigt Tre Kronor som kommer att spela lugnt, men med hög fart och med intensitet. Vi måste spela bra över 60 minuter och se till att inte bli frustrerade, säger Victor Hedman till Expressen.

Med det sagt tror inte Örnsköldsvikssonen att det kommer bli en enkel match mot Lettland, som är obesegrade tre matcher in i VM.

– Det blir en tuff match för oss. De spelar oerhört bra och med en oerhörd fart, de är bra coachade av sin NHL-tränare (Bob Hartley) som man mött många gånger där borta. Vi vet vad vi förväntar oss, det är lag med hög speed, fysiskt spel och bra spelare, förklarar Hedman.

Klart står även att Oliver Ekman-Larsson inte kommer till spel, på grund av en förkylning.

Läs mer: Ekman-Larsson sjuk – kan missa VM-matchen: "Isolerad på spelarhotellet"

Mer läsning

Annons