Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är VIK:s konkurrenter

Länstidningen i Södertälje, lt.se, har gjort en sammanställningen över alla lag i Hockeyallsvenskan. Läs om lagen VIK kommer fightas mot. 

Annons

Navigera dig bland lagen i artikellistan till höger. 

Så skriver Länstidningen Södertälje om VIK: 

Västerås: Måste ersätta tre bästa målgörarna

De tre främsta poängplockarna har lämnat Västerås. Där finns största utmaningen för att återigen nå en playoff-plats för VIK.

Broc Little, William Karlsson och Peter Öberg stod tillsammans för 62 mål förra säsongen. Det är 39 procent av den totala mängden mål Västerås gjorde, och när nu samtliga tre har lämnat laget ställer sig förstås alla frågan – hur ska VIK kunna ersätta dem?

- Till att börja med trodde vi inte att de skulle göra så många mål. Men jag hoppas att vi ska bredda det lite, att fler spelare ska kliva fram. Men det går inte att förvänta sig att någon av våra ska göra 60 poäng som Broc gjorde, säger Joakim Fagervall.

- Men Brady Leisenring ska göra en del, fortsätter Fagervall.

Leisenring, en snabb och målfarlig forward, kommer närmast från tyska andraligan och har tidigare misslyckats att slå sig in i den amerikanska andraligan AHL. Och sannolikt finns det även sparkapital från spelare som Mikael Zettergren och David Lundbohm som båda underpresterade i fjol.

Tränaren Fagervall har tagit över laget efter att ha tränat Tingsryd förra säsongen. Han har dock inte haft särskilt mycket att säga till när det kommer till sättet Västerås ska spela på.

- Det var intressant att komma till en klubb som säger att ”så här spelar vi” i stället för att låta tränaren bestämma och komma med nya idéer varje gång. När det upplägget presenterades för mig kändes det väldigt spännande, säger Fagervall.

FAKTA: 

Västerås IK

Arena: ABB arena (kapacitet 5 800, snitt förra säsongen: 2 665)

Förra säsongen: 4, utslagna i playoff.

Huvudtränare: Joakim Fagervall (ny från Tingsryd, ersatte Enhörnabon och fd SSK-spelaren Mats Waltin som inte fick fortsätta). Ingen spelarkarriär att tala om, men varit tränare i flera klubbar på allsvensk nivå, Västerås blir den femte. Har även haft huvudansvaret i ryska Perm.

Största nyförvärv: Robert Kimby (f, Almtuna), Christoffer Björklund (b, Tingsryd), Brady Leisenring (f, Kaufbeuren, Tyskland), Stefan Warg (b, Örebro), Gustaf Lindvall (mv, Sundsvall).

Största förluster: Niclas Lundgren (b, Växjö), William Karlsson (f, HV71), Peter Öberg (f, Modo), Thomas Mitell (b, Örebro), Broc Little (f, AIK), Daniel Sperrle (mv, Esbjerg), Markus Ljungh (f, Djurgården).

Fotnot: ovanstående fakta var giltigt den 10 september 2012.

Mer läsning

Annons