Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hattrick av missnöjd VIK-forward

VIK-talangen Gustav Björklund svarade för ett hattrick, men var ändå missnöjd.
– Det är ju tråkigt när vi inte vinner under ordinarie tid, säger 17-åringen efter suddensegern mot Tingsryds AIF.

Annons

VIK Hockey såg ut att ta en säker trepoängare i J20 superelit. De gulsvarta ledde med 4–0 i inledningen av den andra perioden i ABB Arena, men sedan kom det mesta att handla om passivitet, ineffektivitet och utvisningar.

Tingsryd bjöds in i matchen när VIK-arna tog ett dåligt byte som gav gästernas Johan Dånge ett friläge från mittlinjen – reducerat 4–1.

Sedan fick Tingsryd skjuta in sig i powerplay – 4–2.

I inledningen av den tredje perioden svarade VIK-målvakten Mattias Söderqvist för en riktig tavla och släppte in en flipp från mittzonen mellan benen – 4–3.

Som om det inte vore nog fick TAIF även kvittera i powerplay – 4-4.

VIK tog så småningom tag i matchen igen, men det var först i sudden som Gustav Björklund sköt västeråsarna till 5–4-seger. Det var för övrigt hans tredje mål för kvällen.

– Vår femma gjorde sitt jäkligt bra. Jag och William Karlsson trivs bra ihop och vi lirar tillsammans i J18-laget också. Han ska ha cred för segermålet, för det var William som stod framför kassen och skymde målvakten, säger tremålsskytten Gustav Björklund.

Den 17-årige forwarden drog onekligen sitt strå till stacken. Björklund noterades för tre mål och en assist mot Tingsryd.

– Jag hoppas kunna komma upp i A-laget så snabbt som möjligt, säger Gustav Björklund.

Tränaren Pär Hellenberg hade en hel del att tycka till om efter slutsignalen.

– Ännu en match där vi inte spelar hela vägen ut. Vi var otroligt bra i 20 minuter och det såg hur bra ut som helst, men sedan blev i bekväma. Vi tappade en poäng – tyvärr. Mer än en kedja måste producera, konstaterar ”Hellas”.

Mer läsning

Annons