Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindström ett steg närmare JVM-drömmen – tog plats i svenska bruttotruppen

Allsvenska Almtunas back Gustav Lindström, fostrad i Östervåla, är på god väg att uppfylla drömmen att få spela junior-VM i ishockey. Lindström är en av åtta backar i den svenska bruttotrupp som presenterades på onsdagen. Sju av dem får åka till VM.

Annons

Gustav Lindström.

På onsdagen presenterade förbundskapten Tomas Montén den svenska bruttotruppen till junior-VM i ishockey, som avgörs i Buffalo i USA runt årsskiftet.

En av de 26 spelarna i truppen, där en back och två forwards ska bort innan mästerskapet, är Almtunas Gustav Lindström, med Östervåla IF som moderklubb.

– Han spelar många minuter i Almtuna, spelar framförallt i en offensiv roll, spelar en hel del powerplay, men också en hel del defensiva situationer. Bra storlek, bra rörlighet, right-skytt. Också användbar, tycker vi, i både offensiva och defensiva moment, sammanfattade förbundskapten Montén sina tankar om Almtunabacken.

För Gustav Lindström betyder det att han nu är ett steg närmare en av sina stora pojkdrömmar.

– Junior-VM är ju något som man har följt ända sedan man var liten. Jag har alltid suttit uppe på nätterna och tittat när VM spelats i USA och Kanada. Som liten har jag alltid tänkt på hur det skulle vara att bli uttagen. Som barn kändes det omöjligt, men nu är det inte lika långt borta, sade Lindström till Sporten i samband med att han blev uttagen till fyrnationsturneringen i Ryssland i början av november.

Den turneringen var den sista för laget innan truppen samlas för att ladda upp inför JVM.

I och med onsdagens besked är Lindström ännu lite närmare JVM-spel.

Och Hockeypuls expert Pelle Hägglund tror att Lindström har en bra chans att ta den sista platsen på backsidan, framför Frölundas Filip Westerlund.

– Om man ska titta på istid av de här fyra som slåss om tre platser är väl Westerlund den som haft minst istid på hög nivå. Han har spelat mycket med juniorlaget, och gjort det bra. Och han har gjort det bra på de här turneringarna man har varit ute på. Men om man bara tittar på istid och de roller man har spelat under hösten så tror jag att Filip Westerlund är den som kan få kliva av, resonerade Pelle Hägglund i Hockeypuls sändning efter att bruttotruppen presenterats.

Mer läsning: Supertalangen finns med – så ser juniorkronornas trupp till JVM ut

TV: Hockeypuls på plats när JVM-truppen togs ut – se sändningen här

För PLUS-kunder: Experterna analyserar den svenska JVM-truppen – så borde juniorkronorna spela

För PLUS-kunder: Efter NHL-draften – här är Lindströms nya glädjebesked: "Alltid drömt om"

Mer läsning

Annons