Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nye klubbchefen vill ta VIK till nya höjder: "Vi ska tillhöra eliten i svensk hockey"

VIK Hockey har gjort klart med en ny klubbchef. Det blir Mats Brokvist som kliver in i rollen efter att klubben avvaktat länge med att anställa en ny person till posten.
– Jag är ivrig att komma i gång, säger Brokvist.

Annons

VIK Hockey avvaktade inför säsongen att anställa en ny klubbchef efter att Johan Fägerblad blev arbetsbefriad i augusti. Ordföranden Mattias Jonson klev i stället in som tillförordnad ersättare. Senare under hösten fördelades klubbchefsuppgiften på tre personer ur styrelsen när Mattias Jonson, Pär Södergren och Christer Brostedt fick delat ansvar – en ekonomiskt bra lösning vid den tidpunkten. Men nu väljer alltså klubben att anställa en ny klubbchef.

Läs mer: Så löser VIK klubbchefsfrågan - här är nya planen: "Tror stenhårt på det här"

Ny på posten är en doldis i de här sammanhangen, men samtidigt en person med ett stort VIK-hjärta. Bland annat har Mats Brokvist varit både supporter och ungdomsledare i klubben. Sedan driver han flera gym i Västerås.

– Jag har ju varit ungdomsledare och har en son som spelar i U15 och U16. Så jag har figurerat här i hallen som supporter och även i korridorerna. När jag blev egenföretagare valde jag att kliva åt sidan eftersom det tar väldigt mycket tid, säger Brokvist.

När han nyligen blev tillfrågad om att bli klubbchef för VIK var läget något helt annat och nu har han stora planer inför framtiden.

Hur vill du stärka varumärket VIK Hockey?

– Det handlar mycket om att göra oss mer synligt i hela Västerås och även i närområdet. Där tycker jag att det saknats lite tydlighet. Nu blir min roll att göra oss mer synligt utåt. För syns man inte så finns man inte, säger Brokvist.

Ur ett långsiktigt perspektiv tror den nye klubbchefen att VIK kan nå långt.

– Tittar vi på hur det ser ut i Hockeysverige i dag så finns det små föreningar som tagit steget ända upp och de ska ha en eloge för det. Men Västerås, som är Sveriges femte eller sjätte största stad, ska ju vara där. Det finns resurser i stan och otroligt mycket kompetens, säger Brokvist.

VIK Hockeys ordförande Mattias Jonson ihop med nye klubbchefen Mats Brokvist.

Efter måndagens presskonferens i ABB Arena kände VIK-ordföranden Mattias Jonson stor glädje över att klubbchefsfrågan äntligen har blivit löst.

– Det känns jättebra och Mats kommer att komma in med väldigt mycket energi, säger Jonson.

Varför föll valet på Mats Brokvist?

– Dels har han sin företagarbakgrund (gymkedjan Member 24). VIK är ju ett företag i grund och botten när det gäller ekonomi och ledarskap. Och där har Mats erfarenhet från att driva och bygga upp företag. Han har en entreprenöranda plus att han har ett stort fokus på sälj och marknad vilket vi vill ha i vår profil. Han matchade det mesta, säger Jonson.

Huvudpersonen själv känner att han fått sitt drömjobb.

– Ja, jag lever verkligen i mina drömmar. Först har jag fått jobba med träning och nu får jag jobba med hockey. Så man kan inte ha det bättre, säger Jonson.

Mats Brokvist jublar över nya rollen som klubbchef för VIK Hockey.

Mer läsning