Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyhjälten hyllades

Västerås store stjärna, hemvändande ishockeyspelaren Nicklas ”Lidas” Lidström, hyllades av en stor publik under Cityfestivalen.

Annons
Minnesbild. Niclas Lidström fick ett foto från tiden i VIK av VIK:s ordförande Johan Fägerblad. Foto: Per Groth

Ett par hundra västeråsare jublade när han steg in på Mimerscenen på lördags-kvällen.

Huvudpersonen själv var påtagligt tagen av alla hyllningarna.

– Det känns fantastiskt bra, summerade Nicklas Lindström efter all uppståndelse. Att bli uppskattad på det här sättet när man kommer hem till Västerås är stort.

Hockeyprofilen Curre Lundström sparade inte på krutet när han introducerade Nicklas Lindström. Han summerade Lidas alla meriter genom åren, och den listan är verkligen lång. 20 år i samma NHL-klubb, Detroit Red Wings, ¿1 564 matcher, 264 mål och 878 assists.

Lidas missade bara 40 matcher under alla åren i Detroit.

– Han har utsetts till bäste europeiske hockyspelare i NHL genom tiderna och han vår störste idrottsman alla kategorier, förklarade Curre Lundmark till folkets jubel.

Men nu är det oåterkalleligen slut, Lidas har spelat sin sista match. Nu är det nästa generation som får huvudrollen på rinkarna.

– Jag ska bli en riktig hockeyfarsa, framhöll Nicklas Lidström.

Bästa NHL-minne?

– Det är svårt att rangordna, men den första vinsten i Stanley Cup 1997 var stor. Det var första gången på 40 år som Detroit vann. En och halv miljon människor kantade gatorna när vi åkte i parad genom stan. Gamla män grät, det var något speciellt.

Representanter för VIK, Västmanlands Ishockeyförbund, Idrottsalliansen och Västerås stad fanns också på plats för att hylla hockey-¿hjälten.

Mer läsning

Annons