Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll kliver ”JG” in i VIK-kassen

Dags för Johan Gustafsson att kliva in i hetluften i VIK Hockey. I kväll vaktar han kassen i bortamatchen mot Sundsvall.
 – Jag har sett fram mot det här, säger 18-åringen.

Annons

Trots sin ringa ålder har Johan Gustafsson redan spelat i allsvenskan med IFK Arboga och i elitserien med Färjestad.

Men i kväll gör han sin första seriematch i VIK:s A-lag.

– Så är det. Känns jättekul att spela en riktig allsvensk seriematch med VIK, säger ”JG”.

I helgen vaktade han målet i VIK:s J20-lag som föll borta mot HV71 med 2–6.

– De gjorde de två sista målen i tom bur. Jag hade 36 skott på mig och det kändes okej, säger ”JG” som noterade 88,89 i räddningsprocent.

Hur var det att spela J20-match?

– Jag har bara spelat fem matcher i J20 superelit så det var lite nytt för mig, men det var kul. Det är bra grabbar i VIK:s juniorlag.

Är skillnaden stor på junior- och seniorhockey?

– Det är helt annorlunda. I juniorserien kör man mer fram och tillbaka medan det är mer disciplinerat och taktiskt i seniorserierna.

Vad säger du om att kliva in mot Sundsvall, ett lag som alla förväntar sig att ni ska slå?

– Sundsvall är ett bra lag så det gäller att vara ödmjuk och inte underskatta dem på något sätt. Spelar vi som vi ska så har vi ändå stor chans att vinna. Om vi gör vårt på isen så tror jag på tre poäng.

Vad säger du om seriestarten – 5–0 mot Bofors och 3–6 mot Tingsryd?

– Vi spelade jäkligt bra i den första matchen. Vi åkte skridskor och gjorde det svårt för Bofors. Vi spelade bra hela matchen.

– I den andra matchen var vi bra i två perioder och hade ledningen. Sedan vet jag inte riktigt ... men vi fullföljde i alla fall inte matchplanen.

Kan du garantera att ni kör hårt i 60 minuter mot Sundsvall?

– Självklart. En match är ju 60 minuter så man måste spela bra i 60 minuter för att vinna. Så jämnt är det i den här serien, säger JG.

Till sist – VIK har nominerat dig till Guldgallret, juniorpris i hockeyallsvenskan, vad säger du om det?

– Det känns jäkligt hedrande. Vi har ju så många bra juniorer i laget. Jättekul att bli nominerad, säger Johan Gustafsson.

De nominerade till Guldgallret

Sportchefen Niklas Johansson ville nominera samtliga juniorer i VIK:s

A-lag till Guldgallret, men tvingades att välja en – och då valde han Johan

Gustafsson.

– Jag ansåg att han kanske hade störst potential att vinna det. Men det här var bara en första nominering, man får två chanser på sig att ändra

nomineringen, säger Johansson.

Med andra ord har även Robin Nilsson, Jonas Emmerdahl, Marcus Jonsson och Markus Ljungh chansen att ro hem hockeyallsvenskans juniorpris.

Här är de 14 förhandsnominerade till Guldgallret: Tobias Hage (f, Almtuna), Alexander Wiklund (f, Bofors), John Klingberg (b, Borås), Patrik Norén (b, Leksand), Roger Olsson (f, Malmö),

Mikael Wikstrand (b, Mora), Jakob

Bertilsson (b, Oskarshamn), Dennis Everberg (f, Rögle), Pär Lindholm (f, Sundsvall), Philip Owesson (f, Tingsryd), Markus Nilsson (f, Troja-Ljungby), Johan Gustafsson (mv, VIK), Nils Andersson (b, Växjö), Henrik Warman (b, Örebro).

Annons