Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivarssons revansch

Sparkad från VIK Hockey i fjol. Nu gör Lars Ivarsson succé med Oskarshamn. I en stor intervju med vlt.se berättar ”Ivve” om starten i den nya klubben.
- Det är jäkligt kul, inte bara för att vi vinner utan för att vi spelar bra hockey samtidigt.

Annons
Lars Ivarsson.

IKO-sportchefen Tommy Salo handplockade Ivarsson till Oskarshamn.

Det har blivit succé. Smålandslaget har gått bättre än de flesta förväntat sig – och är fyra i HockeyAllsvenskan efter tio omgångar.

- Vi har fått en bra start. Det känns bra, säger Ivarsson på telefon från Sundsvall.

Hur förklarar du den vassa starten?

- Till att börja med har vi hittat en bra mix på spelare, vi har fått hit det vi ville ha. Killar som passar in i vårt spel. Det är alltid osäkert först, men jag tycker att jag sålde in spelet jag ville ha ganska bra.

Är det samma spel som du använde i VIK?

- Spelet som jag ville ha från början i VIK är det jag har tagit hit. Skillnaden är att vi har fått killarna att fullfölja det vi tänkt oss. Rent taktiskt har de lyssnat och tagit till sig det vi talat om.

Flera av Salos och Ivarssons nyförvärv har gjort succé. Johan Ryno parkerar på 15 poäng efter 10 matcher.

- Jag tycker alltid att han har varit bra när vi mött AIK. Så vi visste att det är en bra spelare. Däremot är jag lite förvånad att han har sånt driv i åkningen. Det har sett bättre ut i år än tidigare säsonger.

Ivarsson tog med sig Anton Mylläri och Jens Holmström från VIK. Duon har fått ett stort lyft i nya klubben.

- Anton har varit bra. Han har fått en utveckling, ungefär det vi hoppades och trodde när vi tog hit honom. Han behövde ett miljöombyte och det har varit bra för honom med ett nytt klimat.

Hur matchar du honom – spelar han powerplay?

- Han går i tredje PP-uppställningen. Men han har många andra kvaliteter. Jag vill att han ska driva upp pucken och vara den fälthärre han kan vara. Han ser ut och verkar bättre tränad den här säsongen.

Och "Jensa"?

- Han och Jimmy (Danielsson) har stått hälften av matcherna var. Jensa stod de fyra första, Jimmy de fyra andra. Sen började Jensa senast mot Tingsryd, och vi bytte efter två perioder. Och mot Almtuna i går bytte vi Jimmy mot Jensa efter två – så vi har träffat rätt med målvaktsbytena. Jensa har varit bra, det är inget snack om det. Han har tagit steg och känns stabil. Ser stor ut, säger Ivarsson.

Den andra november ställs han mot gamla klubben, VIK, i ABB Arena.

Lite speciellt, antar jag?

- Det blir kul. Gamla hemmahallen och laget. Men det är inget speciellt så, det är en match som ska liras. Men VIK är ett bra lag så det blir en stor utmaning.

Vad tycker du om deras inledning?

- Har bara sett bara en match. Det har gått lite upp och ner rent resultatmässigt. Det jag har sett är att de spelar med en jäkla fart och frenesi – och jag tycker om den typen av hockey.

Nu ansluter även Andreas Valdix. Och Ivarsson tror att IKO kommer ha stor nytta av förra årets VIK-forward.

- Han ser jättebra ut och kommer ge oss ytterligare en dimension med sin spetskompetens. I sina bästa stunder håller han elitserieklass.

Har det varit positivt för dig – precis som för Mylläri och Holmström – med ett miljöombyte?- Absolut. Tycker det har varit skönt att komma iväg till folk som inte känner mig. Men tugget som går om svågerpolitik i VIK är rent bullshit. Folket som älskar föreningen finns knappt kvar. Titta hur det är i stora föreningar i elitserien, där är det nästa bara gamla storspelare som sitter i organisationen. Så snacket som var i VIK köper jag inte.

Till sist, hur är det att jobba i Oskarshamn jämfört med VIK?

- Det är en trevlig klubb. Men det går inte att jämföra med VIK, som är en större klubb. Det här är lite mer mys men jäkligt bra - de som jobbar runtom klubben och i kansliet är bra folk. Det är bara bra hittills.

Mer läsning

Annons