Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand för svåra för VIK

Leksand var för starka i ABB Arena. Dalalaget vann med 2-1 över VIK Hockey - inför storpubliken 5 310 personer.
- Det var en fantastiskt bra hockeymatch, säger tränaren Mats Waltin.

Annons

Leksand tog tre tunga poäng i prestigemötet mot VIK och drog därmed ifrån något i fajten om kvalserieplatserna.

VIK började dock matchen klart bäst och satte ett massivt tryck mot Leksandsmålet. Gulsvart fick spela fem mot tre, men lyckades inte göra mål.

I mitten av perioden hettade det till rejält. Först gjorde David Åslin 1-0 till Leksand. Nio sekunder senare kvitterade Markus Ljungh, fint framspelad av Peter Öberg.

Minuten senare återtog gästerna ledningen när Jesper Ollas briljant lade in pucken bakom Johan Gustafsson.

- Den första perioden var jättebra från vår sida. Det enda jag önskar är ett bättre resultat. Trots att vi är i underläge så spelade vi jättebra, säger Mats Waltin.

VIK tappade matchen helt i den andra perioden och Leksand dominerade kraftigt de första tio minuterna.

Laget skapade dock som bäst ett par halvchanser.

- Visst, Leksand dominerade de första 8-9 minuterna och vi blev nertryckta i zonen gång på gång. Vi blev satta under hård press men som vi sedan lyckosamt tog oss ur, säger Mats Waltin.

Efter halva perioden gjorde VIK-busen Viktor Mårtensson och Leksandsbacken Jean-Luc Grand-Pierre upp i ett rejält slagsmål. Båda fick matchstraff.

Mårtenssons fajt tände hemmalaget rejält som tog över spelet.

Kort innan periodpausen hade VIK en puck inne bakom målvakten Patrick Galbraith men Kalle Olssons mål dömdes, helt korrekt, bort för spark.

Det blev inte mycket till spel i den sista perioden. Mest ställningskrig där Leksand försvarade sig smart samtidigt som VIK-spelarna jagade en kvittering.

Bäst läge hade Fredrik Johansson när han blev frispelad på högerkanten men Johansson brände grovt.

- Det är riktigt jämnt i sista perioden och vi fick en del skott och man trodde ju att någon puck skulle ramla in. Jag tycker att det var en fantastiskt bra hockeymatch. Frejdigt, hårt och schysta tag, säger Mats Waltin.

Med två minuter kvar tog Mats Waltin ut målvakten Johan Gustafsson men hemmalaget hade oerhört svårt att skapa några heta lägen.

Mer läsning

Annons