Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Little reducerade

Prestigemöte mellan VIK-Örebro i ABB Arena Nord i kväll. Ställningen efter andra perioden: 0-2.

Annons

VIK-målvakten Daniel Sperrle gjorde ett par kvalificerade räddningar som höll siffrorna nere.

Men när Henrik Löwdahl fyrade av ett stenhårt handledsskott sprack VIK-keeperns nolla. Spelgeniet Conny Strömberg hittade Löwdahl 8.08 in i första perioden och då var bortaledningen ett faktum.

Örebro fortsatte att trycka på och tilldömdes en straff av Ulf Rådbjer efter 15.57. Johan Sjödell-Wiklander tog hand om den - men brände efter ett tamt försök mot Sperrle.

VIK hade svårt att skapa något speciellt vasst läge - det bästa hade Tomas Mitell när han pangade ett hårt slagskott på mål i powerplay. Men då stod Örebros målvakt Andro Michel i vägen.

Örebro fortsatte att trycka på i den andra perioden. De rödvita agerade med pondus och höll VIK borta från de riktigt heta målchanserna trots två powerplay för hemmalaget.

Det blev också 0-2 i boxplay. Förre VIK-junioren grävde fram pucken till Jared Aulin som kontrade blixtsnabbt tillsammans med Matt Keith. Aulin skeppade över pucken till Keith som hamrade in den bakom Daniel Sperrle efter 9.09.

Minuterna efter var det närmare med 0-3 än 1-2 - men det blev det sistnämnda. Andreas Lindh förde in pucken i zon och via en studs på en Örebroback landade pucken perfekt i slottet där Broc Little dök upp och sköt 1-2 med ett skott strax under krysset efter 16.11.

Mer läsning

Annons