Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livet som Lidas lämnar

VLT hälsade på hemma hos NHL-stjärnan Nicklas Lidström i Detroit 2008. Här är artikeln som avslöjar livet som ”Lidas” nu lämnar bakom sig.

Annons
Nicklas och Annika Lidström i hemmet i Detroit.

September 2008. Bellagio Drive. Ett luxuöst område i Detroit - där vissa lever ett ganska vanligt Svensson-liv. Välkomna på ett exklusivt besök hemma hos familjen Lidström i USA.

Det är lätt att bli förtrollad av husen som liknar sagoslott.

En vacker fasad, en underbar trädgård, på uppfarten står en Range Rover HSE och en Lincoln Navigator och i garaget hittas en Bentley Continetal GT.

Och inne i det 1 000 kvadratmeter stora huset hälsas VLT:s reportageteam av Nicklas, Annika och Lukas Lidström.

Annika, som var med och designade husets inredning, har dukat upp med kaffe och hembakat och vi sätter oss alla kring ett bord. Batman-banderollen på väggen önskar "Happy Birthday" och femårige Lukas berättar stolt att han precis haft födelsedagskalas.

Hur ser egentligen en vardag ut för familjen Lidström i det på utsidan idylliska NHL-livet?

- På fritiden är barnen ute och spelar ganska mycket, säger Nicklas och pekar ut över bakgården som domineras av en sportplan och en lekplats.

- Jag brukar vara där ute också. Vi kan spela tennis, basket och fotboll - och på vintrarna kan vi sätta upp en liten sarg och spola en hockeyrink, fortsätter han.

Förlorar du mot dina barn i någon sport?

- Nä, inte ännu. Men i Guitar Hero på Playstation har jag ingen chans - och jag har även förlorat i bowling på Wii. Den nya generationen är riktigt vass på dataspel, säger Nicklas.

Det mesta kretsar alltså kring de fyra barnen - Kevin, Adam, Samuel och Lukas.

- Ja, barnen går i skolan och vi har två-fyra aktiviteter varje kväll. Det är ett evigt pusslande att få ihop det, berättar Annika.

Hon brukar passa på att träna på gym när barnen är i skolan, men sedan är det skjuts till träningar, matlagning och tvätt som gäller.

- Det är full fart till sena kvällen, poängterar Annika.

Familjen Lidström har möjligheten att aktivera sig även i hemmet. I källaren finns biljardrum, spelrum och en liten biosalong.

Och för gäster på besök finns ett rymligt gästrum som är placerat i närheten av baren och vinkällaren.

Lidströmarna själva har sina sovrum på övervåningen.

Och Nicklas har ett prisrum som är fyllt av hockeyhistoria, där finns även en bild av tillfället då han skakade hand med Bill Clinton, den förre presidenten.

Är det något ni saknar här i Detroit?

- Det man tänker på oftast är svensk mat. Folk från Sverige som kommer på besök brukar alltid ha med sig saltlakrits, säger Nicklas.

Och fortsätter:

Vad är det bästa med att bo i USA stora delar av året?

- Annars är det ett centrum där alla är. Man saknar att som i Västerås kunna åka ner downtown för att fika och träffa vänner.

- Det är enkelt att leva här. Utbudet är stort på allt och folk är serviceinriktade, säger Nicklas.

Du som ändå har det mesta här, finns det något mer du verkligen skulle vilja ha?

- Jag skulle vilja åka cross eller fyrhjuling någonstans. Det finns ju ingen allemansrätt här, så det är inte bara att åka ut och åka.

Vad gör ni när ni har någon ledig helg, chartrar ni ett privatplan och drar till Las Vegas för att glida runt som många tror?

- Nä, vi har aldrig åkt till Vegas, säger Annika.

- Vi lever ett vardagsliv som de flesta andra. Vi har våra rutiner med skola, barn och aktiviteter. Folk kanske tror att vi lever annorlunda, men det gör vi inte, tillägger Nicklas.

Annika igen:

- Folk kanske tror att jag lever ett lyxliv. Visst har jag det bra, men jag är i grunden hemma med barn. Jag får ofta frågor om vad jag gör. Vad tror folk att jag gör? Jag tar hand om barnen och har fullt upp med det.

Där har ni det.

Familjen Lidström lever sitt drömliv i USA - som vanliga Svenssons.

Visste du att ...

... Nicklas Lidström gillar att titta på sport - gärna live. Tack vare Red Wings PR-avdelning har han möjligheten att få bra platser till amerikansk fotboll, baseboll och basket.

... Nicklas gillar bilar och ofta besöker Ford-museumet i Detroit.

... alla Red Wings-svenskarna bor i området Northhill, utom Henrik "Zäta" Zetterberg som bor på andra sidan stan.

... Bahamas, Florida, Cayman Islands och Colorado är platserna som familjen Lidström oftast semestrar på under sin tid i USA.

... Nicklas inte kan minnas när han senast blev sågad av media.

... sportstjärnorna i USA inte inte behöver lida av paparazzi-fotografer. Den så kallade skvallerpressen jagar mest rock/pop-stjärnor samt skådespelare.

... Nicklas brukar åka skateboard.

... alla i Detroit faktiskt inte känner igen Lidas.

... även telefonintervjuer med Nicklas Lidström egentligen ska bokas via Red Wings PR-avdelning.

... som lagkapten intervjuas Nicklas av 15 journalister efter varje match, av 50 när det är slutspel.

... Nicklas gillar konserter med Detroit-sonen Kid Rock och att han ofta får backstage passes.

... Nicklas gillar actionfilmer och att Shaw Shank Redemption är en favorit.

Mer läsning

Annons