Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nilsson: ”Tror stenhårt på laget”

Här blir VIK ett vinnande lag igen. Tack vare två mål av Stefan "Loppan" Hellkvist vann VIK med 3-0.

Annons
FOTO: KENNETH HUDD

3-0 hemma mot Troja. Då hyllade VIK-tränaren Fredrik Nilsson truppens moral.

- Jag tror stenhårt på det här laget, säger han.

VIK tog första segern efter tre raka förluster. Nästjumbon Troja/Ljungby hade ingenting att hämta i ABB Arena – och fick bara iväg 17 skott mot Daniel Sperrle.

- Som helhet gör vi en väldigt bra hockeymatch. Vinna med 3-0 hemma tycker jag är bra och starkt gjort av grabbarna, säger ”Fredda” Nilsson.

Han fortsätter:

- Killarna har haft det tufft. Det är många som har åsikter om oss i den position vi är i, men jag har tagit en nystart och tror stenhårt på det här laget.

Kalle Olsson gav VIK ledningen i första perioden. I andra- och tredje utökade Stefan ”Loppan” Hellkvist med två kassar.

- Vi redde ut deras spel med att arbeta rätt och hårt. Jag tycker killarna gör det bra den här matchen, det är inte alls lätt att gå ut och vinna rakt upp och ned över Troja, säger Nilsson.

Gulsvart hängde tack vare vinsten av Troja helt bakåt – och har nu 15 poäng till godo nedåt. Däremot är det fortsatt långt till playoffstrecket.

- Jag går från match till match, jag tycker att vi har bra spelare och att vi spelar bra. Det är 17 matcher kvar till att börja med. Men jag tar bara en match i taget. Det får låta hur det vill men det är så jag och resten av killarna jobbar, säger Nilsson.

Många har tyckt till om att VIK borde satsa på fler juniorer. Nu har 19-årige backen Robin Axbom spelat till sig en ordinarie plats.

- Axbom gör det jättebra. Han får ta med sig den här feedbacken och fortsätta att spela så.

Hur ser du på resonemanget om att spela in fler juniorer den här säsongen?

- Det är alltid bra att spela fler juniorer, det kan det absolut vara. Men jag tror på de spelarna vi har. Vi har redan nu 14 forwards och tagit in Robin som back. Det är jättebra att folk är engagerade på forum och har åsikter. Det är inget vi negligerar alls. Men jag tycker de killarna som spelade i dag gjorde det bra.

Suras skyttekung Rasmus Sandström kommer att fortsätta träna med Gulsvart.

- Han har sett bra ut och jobbar på bra. Det är bra om vi kan få ett bra samarbete med Sura. Han får vara med och träna nu, säger Nilsson.

Kan han debutera i VIK redan den här säsongen?

- Det är spekulativt. Det vet jag inte just nu, nu vill jag njuta av segern med grabbarna som spelade i dag.

Annons