Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödesmatch väntar Blue Hammers

Sura eller Falun – allt avgörs på söndag.

Annons

Efter onsdagskvällens strafförlust med 3 - 2 mot Lindlöven i Lindesberg, väntar nu en helt avgörande match för Sura Blue Hammers.

På söndag, hemma mot Falun, bestäms om det blir brukslaget eller just Falun som tvingas kvala för division 1-existensen.

– Spännande, men riktigt surt att det måste ske på det sättet som det nu ska eftersom vi var så, så nära att fixa kontraktet redan i kväll. Lindlöven var tvunget att sätta sin sista straff för att vinna - annars hade vi varit klara. Men pucken studsade olyckligt på målvakten Simon S:t Cyrs skydd och klubba och därefter i nät, säger Suratränaren Johan Rauch innan bussresan hem från Bergslagen.

I Faluns mål återfinns med största sannolikhet Henrik Stadjer, 25-åringen som förra säsongen vaktade Surahammars bur innan karriären tog honom till Halmstad och hem till moderklubben i Dalarna igen.

- Även om det inte finns något otalt så vill han såklart sänka oss. Men jag kan lova att mina grabbar är väldigt sugna på att skjuta hål på honom, säger Rauch.

Som fortsätter:

- Nu gäller det att vi laddar om mentalt och har fullt fokus på uppgiften. Är vi bara på hugget så vinner vi på söndag och slipper oroa oss för att eventuellt hamna i division 2.

Med drygt tre minuter kvar av den första perioden fick Suratränaren se veteranenJarno Pikkarainen skjuta 1–1 i spel fem mot tre.

En bit in i den andra ronden fyllde Adam Stendahl på med sitt 2–1-mål innan Lindlöven kvitteradei tredje perioden och alltså en mållös förlängning väntade.

Mer läsning

Annons