Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖDESMATCHEN

Lucas Sandström gör sin bästa säsong i allsvenskan. I kväll vill Fagerstagrabben försämra VIK:s chanser att nå playoff. – Det är verkligen en sexpoängsmatch. Gör vi det vi ska så vinner vi, säger den 20-årige forwarden.

Annons
Markus Svensson målvakt Malmö, Evan McGrath VIK hockey

Dramatiken runt playoffstrecket tätnar allt mer i hockeyallsvenskan. I kväll möts tabellåttan VIK och femman Malmö i ABB Arena – endast två poäng skiljer mellan lagen.

Det är ingen överdrift att kalla det för en livsviktig fajt.

– Kan vi vinna drar vi ifrån VIK ytterligare. Det är verkligen en sexpoängsmatch, säger Sandström.

Lucas Sandström är hockeyfostrad i Fagersta och har spelat en säsong med Mora i allsvenskan och de två senaste med Malmö.

Förra säsongen gjorde han 22 poäng på 51 matcher. Nu är han uppe på 22 poäng på 43 spelade matcher.

– Det är jag ganska nöjd med. Det har gått lite upp och ner för mig precis som det har gjort för laget, säger Sandström.

Ni ligger femma i tabellen – är ni nöjda med det?

– Nej, vi har som målsättning att bli topp tre så vi är inte nöjda. Men jag tror vi grejar playoff och nu ska vi ta VIK först och främst.

Hur ska ni göra för att vinna?

– Minimera våra misstag och spela vårt spel. Då kommer vi att vinna. Men det kommer att bli en riktigt tajt match. Inget av lagen kommer att bjuda på något.

Malmö vann mot Almtuna med 3–2 i lördags.

Då mötte Lucas Sandström sin kusin Rasmus Sandström, som tidigare fick sparken från VIK.

– Det var lite förvånande att de skickade bort honom. Skönt att det har löst sig för honom nu och han gjorde dessutom mål mot oss. Det var kul att spela mot honom.

Gjorde ni en bra match mot Almtuna?

– Vi spelade riktigt bra i två perioder, och det räckte för att vinna. Det blev lite onödigt spännande mot slutet men som tur var klarade vi det.

Mer läsning

Annons