Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planen för Lidas i VIK

Dela med sig av hockeykompetensen - och lära sig styrelsearbete. Där har ni planen för Nicklas Lidström i VIK-ledningen.- Jag ser fram emot att lära mig mer av verksamheten, säger legendaren.

Annons

Allsvenska VIK Hockey har tidernas bästa back i styrelseuppställningen.

Det är verklighet efter årsmötet på onsdagskvällen.

För VLT berättar Lidas om det nya uppdraget.

- Jag ser fram emot vintern som kommer och att få se och lära, säger 44-åringen.

Vad går du in och bidrar med?

- Det är nog hockeykunnandet jag kan hjälpa till med. Sedan får vi se vilka frågor som dyker upp. Jag ser fram emot att bara sitta med i styrelsen och se hur allt fungerar. Hur verksamheten fungerar och hur en styrelse arbetar.

Blir det Detroitinfluenser i ledningsarbetet nu?

- Äh, det vet jag inte, haha. Det är kanske lite andra förutsättningar i en förening gentemot en klubb som ägs av en enskild ägare. Men bara att vara med om den säsongen som kommer ser jag verkligen fram emot.

Kommer du vara ett bollplank för den sportsliga ledningen också? VIK har ju en del unga backar...– Det blir nog mer ledningsfrågor. Den frågan har inte kommit upp än, men det får vi se till hösten.

Lidström har följt VIK noga sedan han avslutade NHL-karriären och flyttade hem. Dels som tränare på ungdomssidan – och dels som besökare på A-lagsmatcherna.

– Jag har sett ganska många matcher senaste två åren.

Hur ser du på den kommande säsongen?

– Chansen är bättre än den varit tidigare år i och med att SHL utökas med två lag. Det är många lag som försöker att hoppa på tåget och ta chansen. Det är inte bara vi i VIK så det kommer att bli en spännande säsong, precis som sommaren och den tidiga hösten.

LÄS MER: Du hittar hela Lidströmintervjun i dagens pappersupplaga av VLT.

Mer läsning

Annons