Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiärseger för Sura - och brist på backar

Den goda nyheten: Sura Blue Hammers körde över Valbo HC med 5-1 i division 1-premiären.
Den dåliga nyheten: Eftersom Henrik Thelin bröt nyckelbenet lider laget av akut backbrist.

Annons
Föll platt. Valbo HC hade inte mycket att sätta emot Blue Hammers skott.

Blue Hammers motsvarade förväntningarna i Sura ishall. Det klassiska hockeygänget besegrade enkelt Valbo med 5-1 (2-1, 2-0, 1-0).

Och den 30-åriga powerforwarden Stefan ”Stiffen” Holmgren bevisade direkt sin betydelse genom att bli tvåmålsskytt – och matchens lirare.

- Matchens lirare, det är inte så ofta jag blir det. Det händer ungefär lika ofta som att jag gör två mål, säger han med ett skratt.

Sura var klassen bättre och samtliga formationer producerade inför 231 åskådare på hemmaläktarna.

- Inför premiären hade vi pratat mycket om vårt grundspel - och det var stabilt och säkert. Vi hade rätt balans när det handlade om att kliva fram och att stänga mittzonen. Vi bjöd bara på friläget som de gjorde mål på, säger Suratränaren Thomas Sjögren.

Och fortsätter:

- Det som gladde mig mest var att vi var livsfarliga när vi fick puckkontroll i offensiv zon, det kunde ha blivit åtta eller nio mål för oss.

Det tråkiga med Suraögon sett var att backen Henrik Thelin tvingades att kliva av redan efter tio minuters spel på grund av skada.

- Det var en vanlig närkampsituation. Han måste ha hamnat jäkligt olyckligt för tydligen är nyckelbenet helt av – och det är inte bra, säger Sjögren.

Sura lider nu av akut backbrist. Mot Valbo tvingades lagkaptenen och centern Tobias Lundqvist kliva ner i försvaret för att Blue Hammers skulle kunna mönstra sex backar.

- Nu letar vi på högvarv för att kunna förstärka truppen på backsidan. Vi måste ha in backar, det krävs. Vi hoppas fortfarande på ett bra samarbete med VIK, men vi litar inte på att de ska lösa den situation som vi hamnat i, säger Thomas Sjögren.

Mer läsning

Annons