Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordintresse för livesänd VIK-match

Mittmedias satsning på livesänd idrott fortsätter att göra succé. Onsdagens sändning från VIK Hockeys första träningsmatch för säsongen lockade rekordmånga nya tittare.
– Oerhört glädjande med en sådan fantastisk respons på vår satsning, säger Rickard Pettersson som är vikarierande nyhetschef för Sporten.

Annons

Då VLT sände VIK:s första träningsmatch för säsongen hemma i ABB Arena var intresset stort. Under onsdagen valde 87 läsare att skaffa Plus-konto på VLT. Av dem kom 76 stycken från artikeln med livesändningen av träningsmatchen mellan VIK Hockey och Vita Hästen i ABB Arena.

Siffrorna innebär att VLT slagit två nya rekord sedan Plus-lanseringen i december förra året, dels i antal Plus-köp under en dag och dels i antal Plus-köp för en enskild artikel.

– Det är förstås oerhört glädjande med en sådan fantastisk respons på vår satsning på livesänd sport. Samtidigt är det inte helt överraskande, vi har hela tiden anat att intresset för VIK Hockey håller i sig trots att laget åkt ner i division ett, säger Rickard Pettersson, vikarierande nyhetschef för Sporten.

Mittmedia fortsätter givetvis sin satsning på livesänd sport framöver.

Nästa helg, 25-27 augusti, drabbar de fyra västmanländska Hockeyettan-klubbarna samman i försäsongsturneringen Proofdoor Cup. Sporten kommer då att sända alla turneringens sex matcher live.

– Nu hoppas vi givetvis på en ännu större succé nästa helg, då vi dessutom sänder länets övriga tre division 1-lag i en galet het derbyturnering i Köping. Det känns väldigt spännande att kunna bjuda våra prenumeranter och PLUS-kunder på en sådan hockeyfest, säger Rickard Pettersson.

Under resten av försäsongen kommer Mittmedia att fortsätta satsningen på livesänd sport. Sammanlagt sänder sporten hela 19 toppmatcher inför hockeysäsongen.

Läs mer: får du tillgång till Plus på vlt.se – prova för endast en krona

Mer läsning

Annons