Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så scoutades okända VIK-värvningen

VIK har hittat både guldkorn och åkt på en flopp från NCAA. Nu har Niklas Johansson signat en ny collegespelare: Brock Montpetit.
- Han kommer att bli ett jäkla utropstecken, säger sportchefen.

Annons
Brock Montpetit i svart.

VIK har gasat hårt på silly season senaste veckan. De flesta värvningarna har tydliga referenser från spel i Sverige - men den senaste är helt okänd på europeisk mark.

Brock Montpetit, 23, är ett oskrivet kort.

Nu berättar sportchefen Niklas Johansson om scoutingen av rightskytten som kan spela både center och forward.

- Jag har sett många av hans matcher, sedan känner han Matt Fornataro och jag har fått bra vibbar via honom och andra kontakter där borta.

Spelstil?- Han driver hårt på kassen och är ingen blyg spelare samtidigt som han är snabb på skridskorna. Han kommer vara över medel i allsvenskan och med sin skridskoåkning kommer han att bli ett jäkla utropstecken, säger "NJ".

VIK har som bekant träffat jackpott från NCAA i form av Broc Little - men samtidigt gått på en nitlott i Giancarlo Iourio.

Men NCAA är inte bara en liga - utan består av sex divisioner. Little kom från en av de som rankas i mitten (ECAC), medan Iourio kom från den sämsta (Atlantic Hockey).

Brock Montpetit kommer från universitetet Nebraska Omaha och säger själv till VLT att hans division (NCHC) är den bästa.

Återstår att se vad det betyder när säsongen startar.

- Brock är en teknisk spelare som är bra att ta sig förbi en mot en, fortsätter Niklas Johansson.

Vilken kedja har du tänkt spela honom i?

- Tanken är att vi ska ha tre riktigt bra kedjor som kan producera. Så det är svårt att ge något svar på det redan nu.

LÄS MER: I morgondagens VLT läser ni en exklusiv intervju med Brock Montpetit och ser fler bilder. "Jag visste inte att Nicklas Lidström bodde i Västerås, men det låter häftigt att han sitter på läktaren och ser matcher. Jag höll på Red Wings under en stor del av min uppväxt." säger 23-åringen från Somerset, Wisconsin.

LÄS MER: "Brock var definitivt en av våra ledande spelare förra året. Han hade en "career season" och gjorde flera viktiga mål för oss". Nebraska Omahas assisterande sportchef Dave Ahlers berättar mer om Montpetit i morgondagens pappersupplaga.

Mer läsning

Annons