Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderkvist positiv till nye tränaren

Martin Filander är presenterad för spelartruppen. Marcus Söderkvist är positiv till nye huvudtränaren.
- Det känns bra med en yngre tränare som kommer in med nya idéer, säger VIK-ikonen.

Annons
Marcus Söderkvist.

Nya ledarteamet med Martin Filander, Tomas Mitell och Pär Hellenberg presenterades för truppen på tisdagsförmiddagen.

Tränarbeskedet var en lika stor överraskning för spelarna som alla andra.

- Jag har inte följt tränarjakten så mycket utan litat på att Niklas (Johansson, sportchef) haft koll på det. Jag har mött Filander som spelare och känner till honom så, men personligen och som ledare har jag ingen koll på honom. Första intrycket i dag var positivt, säger Söderkvist.

Spelar det någon roll vilken meritlista en tränare har?

- Egentligen inte, det tycker inte jag i alla fall. Jag ser inget problem med det utan är mer positiv till att det kommer in en yngre tränare som precis startat upp den karriären. Speciellt när han har spelat tidigare och fortfarande har en känsla av hur det är att spela och inte bara är en gammal räv, haha.

- Så det känns kul att det kommer in någon med nya idéer och tankar.

Söderkvist tappade nyligen sin radarpartner i boxplay när Marcus Jonsson kritade på för AIK. En besvikelse för "Slangen".

- Det är synd att "Messy" försvinner, han har varit en av grundspelarna i vårt spelsystem. Men jag förstår honom också, hade jag varit i hans sits hade jag säkert tagit samma beslut. Vad jag förstått handlar det mycket om pengar och det är klart att han ska tänka på sin privatekonomi.

Tankar annars kring silly season?

- Det ser intressant ut och vi kommer att få ihop ett bra lag - men samtidigt tycker jag inte att man ska bli för involverad som spelare kring vilka som kommer in. Det viktiga är att vi får ihop laget i tid så att vi kan bygga en bra grupp. Det betyder mer än namnen på tröjan.

Mer läsning

Annons