Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor bojkottar Viasat efter Bulan-intervju

Patrik Berglund trodde att kameran var avstängd och hånade Petter Northug. Efter att Viasat sänt intervjun bojkottar Tre Kronor kanalen resten av OS, skriver Sportbladet.

Annons
Patrik Berglund firar sitt mål mot Lettland tillsammans med Erik Karlsson

Det var inför Tre Kronors match mot Lettland som Patrik Berglund intervjuades av Viasats expert Johan Tornberg. Då sa Berglund bland att den norske längdstjärnan är ”en jävla sopa” som trots sin kaxiga attityd inte levererat i längdspåren.

Efter att Viasat sänt de hårda orden var Berglund besviken. Han visste inte att kameran rullade och trodde att han hade ett privat samtal med Tornberg.

– De (Berglund och Tornberg) har ju en bra relation sedan tiden i Västerås och känner varandra väl. De pratade innan intervjun om allt möjligt och det kan slinka ut såna ord mellan två polare, säger en person inom Tre Kronor, och som vill vara anonym, till Sportbladet.

Nu skriver Sportbladet att Tre Kronor väljer att bojkotta Viasatt resten av OS.

– När övriga i laget fick reda på det där så blev alla väldigt upprörda. Det var jävligt elakt gjort. Nu tänker vi inte ställa upp på reportage med Viasat eller besöka deras studio efter matcherna, säger den anonyma Tre Kronor-källan till tidningen.

Spelarna kommer enligt källan framöver bara besvara korta frågor i periodpauserna. Hur Pär Mårts kommer agera är fortfarande oklart.

Viasat vill inte kommentera situationen.

– Vi har en dialog internt med Tre Kronor, något annat kan jag inte säga. Som det gäller med alla landslag så håller vi diskussionen internt, säger presschefen Fredrik S Johansson, till Sportbladet.

Mer läsning

Annons