Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV-succén: Länsderbyt noterade ny rekordsiffra – nu jobbar Mittmedia för nya sändningar

Hockeypuls Västmanland gick "all in" genom att sända länsderbyt mellan Surahammar och VIK Hockey. Med över 6 000 startade strömmar slog sändningen nya rekord för Västmanland.
– Vi kommer fortsätta att jobba för att få loss rättigheter, utlovar Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

Annons

SE MER: LIVE-TV: Se Surahammar-VIK Hockey här – Sporten sände matchen

Onsdagskvällens sändning från Surahallen överträffade alla förväntningar. Trots fullsatta läktare var det också många som valde att följa matchen hemifrån. Med över 6 00 0 startade strömmar slog matchen nya tittarrekord för Mittmedia Sport Västmanland.

– Det kändes direkt att det skulle bli en speciell kväll när läktarna fylldes och folk fick ställa sig runt sargen för att få plats. Den fullsatta arenan tillsammans med våra grymma tittarsiffror visar också att klubbarna inte behöver vara oroliga att sändningar tar publik, det blev fullt ändå. Tvärtom kan det vara ett härligt komplement, och jag är väldigt glad att vi gav tusentals personer som inte kunde vara där möjligheten att ta del av matchen och inramningen, säger Hockeypuls Västmanlands Kevin Johanssn.

SE ÄVEN: Highlights: Se alla målen från VIK:s seger mot Sura – Lindelöf slog till dubbelt

Under försäsongen var det rekordmånga som valde att bli pluskunder (87 stycken) när Hockeypuls Västmanland sände träningsmatchen mellan VIK Hockey och Vita Hästen.

SE MER: Rekordintresse för livesänd VIK-match

Även Proofdoor Cup, med samtliga fyra lokala länslagen i Hockeyettan, drog också många plusköp och tittare.

– Onsdagens siffror visar återigen vilket enormt hockeyintresse det finns runt framför allt VIK men även våra övriga lokala lag när de spelar stormatcher. Förhoppningsvis ser organisationen Hockeyettan och lagen vilken profilering av klubbarna och spelarna det innebär när deras matcher, via en stor plattform som Mittmedia, når ut till tusentals personer och är villiga att diskutera om fler sändningar, säger Kevin Johansson.

Mittmedia Sport jobbar dagligen för att ge dig som tittare den bästa sportupplevelsen. Förhoppningen är att vi även fortsättningsvis ska kunna sända det vi vet att en stor publik efterfrågar.

– Nu fick vi chansen att sända denna supermatch i Hockeyettan och även om vi hade stora förhoppningar, så överträffades dem. Vi kommer fortsätta att jobba för att få loss rättigheter, så vi kan fortsätta sända lokal sport. Så det kommer mera, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

SE MER: Matchvinnaren om målen som avgjorde heta derbyt: "Satte den i gubbhörnet"

SE ÄVEN: Suramålvakten hyllad efter publikfesten mot VIK – ödmjuka svaret efteråt: "Hade lite flyt"

Mer läsning

Annons