Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA-äventyret gav honom en ny passion

Han var i USA för att spela hockey – men blev förälskad i en annan sport. Nu berättar VIK-backen om sin stora passion utanför isen. – Jag är en sportnörd och gillar verkligen amerikansk fotboll, säger han.

Annons
målfarlig back. Rasmus Bengtsson har gjort fyra mål på kort tid från sin backposition. I kväll väntar Djurgården på hemmais för VIK.

ishockey. Det är dagen innan stormatchen mot Djurgården i ABB Arena. VIK har precis klarat av förmiddagens ispass. Därmed är spelarna lediga resten av dagen.

Och VIK-backen Rasmus Bengtsson vet vad han ska göra. Från en sport till en annan – fast på tv.

– Manchester United spelar och det är inget jag missar. United är mitt favoritlag. Tyvärr har de haft det tungt den här säsongen. Man får i alla fall hoppas på att vi kan knipa en fjärdeplats. Man mår lite dåligt nu som Unitedsupporter. Skulle vi missa att ta en Champions Leagueplats kan man lika gärna sluta att hålla på dem, säger Bengtsson.

Så det blir mycket fotboll?

– Ja, verkligen. I lördags var vi nere på stan och kollade på Manchester City–Arsenal. Lindh håller ju på City så vi andra fick stötta honom.

Inför säsongen 2011/12 lämnade Rasmus Bengtsson Sverige för att spela juniorhockey i USA. Där blev han kvar i 1,5 år.

– Det var en rolig upplevelse. Utanför isen var det också en utmaning. Jag lärde mig mycket.

Och i USA fick han upp ögonen för en annan typ av fotboll.

– Man satt tillsammans varje söndag och kollade på amerikansk fotboll och käkade middag. En skön tradition. Det saknar jag.

Efter hemkomsten från USA skrev den talangfulle backen på för Skellefteå men tog ingen plats och lånades ut till VIK. Bengtsson säger att han stortrivs i Västerås.

– Det började dock lite halvknackigt i VIK och det tog lite tid att komma in i svensk hockey igen. Nu sista tre veckorna har det känts riktigt bra. Även laget har spelat väldigt bra på slutet.

Bengtsson har hittat en skön målform från sin backplats. Fyra fullträffar på kort tid vilket ger honom en sjätteplats i den interna målligan.

– Puckarna trillar in. Det är bara fortsätta att skjuta. Jag är i grunden en offensiv back som har spelat mycket powerplay. Det är viktigt även för en back att producera. Då blir självförtroendet bättre och man vågar följa upp mer i anfallen.

Hur ser utlåningsdealen ut med Skellefteå?

– Det är det nog ingen som vet. Sportchefen var nere här och tittade på en match nyligen och han tyckte det såg bra ut. Men Skellefteå går ju som tåget så att slå mig in där är inget jag tänker på. Jag har allt fokus på VIK.

Mer läsning

Annons