Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK agerar, men Rouleau svarar inte

VIK Hockey ska agera i fallet Alexandre Rouleau, men den franske VM-backen är onåbar.

Annons

VIK:s klubbchef Anders Eklund har försökt att räta ut frågetecknen sedan avslöjandet att deras nyförvärv Alexandre Rouleau trots ett tvåårskontrakt med Gulsvart inlett ett jobb som general manager och tränare i Quebec.

-Jag har varit i kontakt med agenten och förbundet … och alla är lika frågande. Vi har ju ett gällande tvåårskontrakt med Rouleau, säger Eklund.

Allsvenska VIK har lagt ut åtminstone 80 000 kronor på Rouleau, klubben har ordnat en lägenhet till franskkanadensaren, beställt klubbor, ny utrustning och även skickat två par skridskor till honom som han skulle åkt in i Kanada.

Även agenten Niklas Granberg har haft utgifter för Alexandre Rouleau.

För tillfället verkar VM-backen vara onåbar per telefon eller mejl.

-Ingen av oss har fått tag på honom. Agenten Niklas Granberg är förtvivlad, men ingen skugga ska falla över honom. Det här agerandet är helt spelarens eget ansvar, säger Anders Eklund.

VIK kommer att agera i fallet Rouleau. Klubben anser inte att det är okej att en spelare vägrar att ansluta till truppen på grund av ”familjeskäl” för att sedan skaffa ett nytt jobb.

-Vi har en övertygelse om att man inte kan göra så. Man ska inte kunna ta ett annat jobb när man har undertecknat ett kontrakt, det ska inte vara möjligt. Vi ska gå via förbundet som kan agera internationellt, säger Anders Eklund.

Mer läsning

Annons