Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK Hockey startar nytt lag

VIK Hockey utökar verksamheten. Klubben startar ett andra J20-lag.
- Nu kan fler spela hockey tills de är 20 år, säger J-sportchefen Göran Lundberg.

Annons
Ledarna i nya laget. Kent Carlsson materialare J20, Anders Jansson tränare J20, Leif Jonsson lagledare J20, Ronny Pihl lagledare J18, Janne Hallgren tränare J18.

Gulsvart har sedan tidigare tre juniorlag: J18 Elit, J18 Ungdom och J20 Elit.

Nu ansluter ett lag till: J20 Ungdom.

- Vi vill att fler ska kunna spela hockeys till de är 20 år, och nu kan vi erbjuda det. Vi värnar om bredden och nu kan fler spelare fortsätta träna och spela på en seriös nivå, säger Lundberg.

- För det är en seriös satsning på det här laget. Vi har en bra tränarstab och allt är klart med materialare och så vidare. Det kommer att ställas vissa krav och vi kommer köra hårt med fysen precis som i de andra lagen.

Ett exempel på hur VIK erbjuder bättre bredd i och med laget är kullen född 1996.

- Det här laget har varit ett önskemål exempelvis från dem. Annars är det många av de som måste lämna, men nu kan de fortsätta spela här. Och vi har ju sett att det finns spelare som utvecklas sent och slår igenom senare. Nu kanske det dyker upp någon sådan spelare här.

VIK J20 Ungdom startar sin träning den 28 april.

- På första mötet, som gällde J18 Ungdom också, hade vi 45-46 spelare intresserade. Så det finns verkligen spelarmaterial för två lag, säger Lundberg.

Laget kommer att spela i J20 Elit, serien under J20 SuperElit där elitjuniorerna spelar.

- Det är 22 lag som startar säsongen i en breddserie, sedan går de vidare antingen till J20 Elit eller J20 division 1. Så spelarna kommer att få bra matcher.

Mer läsning

Annons