Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK Hockeys SHL-dröm är vid liv

Enligt VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson var poängen borta mot Malmö bara starten på resan mot SHL.

Annons
Kvalseriepremiären mot Malmö är avklarad - på onsdag väntar Rögle BK.

VIK Hockey svarade för en makalös upphämtning från 0-2 till 2-2 i den tredje perioden borta mot Malmö i kvalserien i går, men fick till slut nöja sig med en poäng efter förlust i straffavgörandet.

Känslorna efter 2-3-förlusten mot Malmö?

- Direkt efteråt var det en besvikelse. Nu när man fått samla sig så var det en jäkla viktig poäng och en styrka att hämta ikapp till 2-2, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson.

Och fortsätter:

- Vi kom aldrig riktigt upp till den nivå vi hoppats på mot Malmö, tror att det var lite stundens allvar. Skönt i alla fall att kvalseriepremiären av avklarad och att vi har en poäng i bagaget.

Rögle nästa i ABB Arena redan i morgon, hur känns det?

- I min kropp och själ, och säkert hos spelarna också, känns det som att "Puh, nu är premiären avklarad. Nu ska vi ånga på och ha kul".

Tror du på publikfest mot Rögle?

- Jag hoppas verkligen att vi får ett starkt stöd och att det är ett jäkla liv på läktarna. Då ökar våra chanser markant, publiktrycket gör faktiskt en otrolig skillnad på spelarna.

Lever VIK:s SHL-dröm fortfarande?

- Ja, ja, självklart. Resan har bara startat. Vi har laddat, laddat, laddat för det här i tre-fyra veckor, säger Niklas Johansson.

Mer läsning

Annons