Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK:s kanadensare sänkte Almtuna

VIK Hockey tog tre viktiga poäng mot Almtuna efter seger med 4-1. Mycket tack vare målvakten Daniel Sperrle som storspelade.
- Skönt att vinna på hemmaplan, säger tränaren Mats Waltin.

Annons
VIK-seger. Evan McGrath firar ett av sina två mål. FOTO: KENNETH HUDD

Gulsvart fick en kanonstart på matchen när Evan Mcgrath satte 1-0, framspelad av Fredrik Johansson.

Perioden var relativt jämn och spelet böljade åt båda håll. Almtuna skapade ett par chanser men Daniel Sperrle var säkerheten själv i VIK-kassen.

Hemmalagets powerplay har inte varit speciellt lysande hittills den här säsongen - men med sex minuter kvar av perioden fick VIK utdelning i numerärt överläge.

Jason Walters satte 2-0 med ett mäktigt slagskott från blålinjen.

- Den första perioden var riktigt jämn även om jag tycker att vi hade några väldigt heta målchanser. Där önskade jag att vi hade gjort något mer mål, säger Mats Waltin.

Almtuna fick en kanonstart på den andra perioden och reducerade efter bara en minut. Daniel Sperrle släppte en retur rakt ut och Joachim Gellerstedt kunde peta in reduceringspucken.

- Almtuna blev lite bättre än oss i andra samtidigt som vi inte tog jobbet fullt ut, och det straffade sig, säger Mats Waltin.

Almtuna var det hetare laget under den första halvan av perioden och skapade ett par farliga lägen.

Sedan fick VIK chansen i powerplay tre gånger om - men lyckades inte göra ett enda mål.

Gulsvart skapade knappt något farligt alls på tre försök - klart underkänt.

- Det är för dåligt. Jag hoppades att vi skulle lyckas göra nåt mål på tre försök. Tyvärr gjorde vi inte det och det är bara att jobba vidare på vårt powerplay. Jag är inte så orolig över det än. Det vore jobbigare om vi inte skapade de lägen som vi är ute efter, säger Waltin.

Den sista perioden var riktigt dålig - från båda håll.

Varken VIK eller Almtuna fick till något ordnat spel. I slutet tryckte gästerna på för en kvittering men Daniel Sperrle höll tätt.

Och i matchens sista minut satte först Evan Mcgrath 3-1 och direkt efteråt gjorde även Jason Walters sitt andra mål för kvällen.

Mer läsning

Annons