Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-talang får hemliga tips av Jeremy Williams

Mathias Bromé har varit mållös i 20 raka matcher.
Nu talar forwarden ut om den tuffa starten i VIK – och specialträningen med Jeremy Williams.
– Han ger mig tips på hur jag ska förbättra mitt skott, säger 19-åringen.

Annons

Mathias Bromé startade säsongen i J20-laget och öste in poäng. På 17 matcher levererade den snabbe forwarden 16+17=33 poäng, vilket bara var en pinne från poängligaseger – trots att han spelade tio matcher färre än ettan Henrik Rommel, AIK.

Efter succén belönades Bromé med ett A-lagskontrakt. Men i allsvenskan har poängen uteblivit. Två assist på 22 matcher är inget som imponerar.

– Klart att jag hade velat göra fler poäng men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Jag bidrar med annat, som hårt jobb för att ge energi till laget. Poängen kommer att komma men visst skulle det vara ruskigt skönt att spräcka den där målnollan, säger Bromé.

Bromé fick senast mot Mora spela i förstakedjan med Matt Fornataro och Jeremy Williams på grund av att Luca Caputi saknades.

Och Bromé öser hyllningsord över transatlanterna.

– Det är två skickliga spelare och av dem kan jag lära mig mycket. Dessutom är de väldigt trevliga utanför isen och hjälper oss yngre. Man får mycket tips på hur man kan förbättra sitt spel.

Bromé berättar att han brukar nöta skott med Jeremy Williams efter träningarna.

– Williams har ju ett ruggigt skott och han vill att jag ska förbättra mitt skott. Han ger bland annat tips på hur jag ska träffa pucken för att skottet ska bli hårdare och snabbare. Så det blir en hel del extraträning för min del.

Mer läsning

Annons