Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK vände och vann i Karlskrona

Västerås IK låg under med både 0–2 och 1–3 i bortamatchen mot serieledaren Karlskrona.
Ny version 19.28

Annons

Men med ett effektivt powerplay kunde VIK vända på steken. Till slut vann VIK med 4–3 efter att Stefan Legein avgjort i förlängningen.

– Skönt att det äntligen har lossnat med målskyttet, säger Stefan Legein som gjorde sina två första VIK-mål i Karlskrona.

Västerås IK:s första match under 2014 slutade med seger. Men det satt hårt åt. Karlskrona HK ledde med både 2–0 och 3–1 innan Västerås vaknade till. Och det var genom powerplay som VIK åt sig in i matchen. Innan den här matchen hade Västerås gjort mål på en av tio powerplay. Mot Karlskrona var man i princip hundraprocentiga.

– Innan förra uppehållet låg vi på den procenten du pratar om, men efter uppehållet tror jag att vi ligger på över 25 procent. Det är skönt att vi har börjat få utdelning i powerplay, säger VIK:s tränare Joakim Fagervall.

Målen gjordes av Jeremy Williams, Fredrik Johansson och Stefan Legein. Efter sju mållösa matcher fick äntligen Legein göra mål i VIK-tröjan. Inför den sista perioden stod det 3–3. Karlskrona tryckte på för ett segermål, men VIK:s målvakt Jonas Fransson storspelade och höll VIK kvar i poängläge. Det blev inga fler mål under ordinarie tid.

Det blev det under förlängningen där Stefan Legein satte sitt andra mål för dagen, snyggt framspelad av Luca Caputi.

– Skönt att det äntligen har lossnat med målskyttet, nu jag hoppas att det fortsätter så här. Det var skönt att vi kunde studsa tillbaka efter att ha legat under med både 0–2 och 1–3, säger matchhjälten Stefan Legein.

Mer läsning

Annons