Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VIK-veteranen om de höga kraven

VIK Hockey fystränar inför den viktigaste säsongen på 2000-talet.Då erkänner Marcus Söderkvist att kraven är skyhöga.- Topp två är det som gäller, säger VIK-veteranen.

Annons

Under mIdsommarveckan kör VIK-spelarna extra tufft och gör de sista fystesterna innan sommarledigheten på fyra veckor tar vid.

- Det ska bli riktigt skönt men vi är ju inte helt lediga. Det är egenträning som gäller. Det går inte att komma tillbaka från semestern otränad, säger Söderkvist.

Hur ser dina semesterplaner ut?

– Det blir en vecka på Kreta med familjen. Skönt att komma bort lite och få sol och bad. Vi frågade barnen vad de ville göra under sommaren och deras högsta önskan var att åka utomlands. Så då blev det så.

– Jag spelar golf (11,5 i hcp) ibland också. Men träningen tar mycket tid även under sommaren så man hinner inte sväva i väg allt för mycket.

Den kommande allsvenska säsongen ser annorlunda ut än tidigare. Kvalserien har som bekant skrotats och istället får ettan och tvåan i allsvenskan en direktchans att spela om en SHL-plats. Det mötet avgörs över fem matcher. Vinnaren kliver upp i SHL och förloraren får en till chans i den nya slutspelsserien.

Marcus Söderkvist, med snart 700 matcher i VIK-tröjan, medger att det är en extra viktig säsong.

– Klart att man ska ha höga förväntningar på oss. Det vore konstigt annars. Topp två är det som gäller. Vi har legat i toppen de senaste åren och den här säsongen känns det som att det är vår tur att lyckas, säger Söderkvist.

Mer läsning

Annons