Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Isländskt flygbolag lämnar Västerås flygplats

Det isländska flygbolaget WOW air, som flyger från Västerås flygplats, väljer att flytta till Arlanda.

Lågprisbolaget WOW air från Island lämnar Västerås flygplats för Arlanda. Bolaget började flyga från Västerås så sent som i maj i år.

– Genom att flytta till Arlanda från Västerås får vi möjlighet att erbjuda våra passagerare fler internationella anslutningar och vi får ett större flygnätverk. Vår affärsidé är att erbjuda resenärer prisvärda alternativ till USA och Kanada med kort transfertid i Reykjavik, säger Skúli Mogensen, vd och ägare på WOW air, i ett pressmeddelande.

- Jag har stor respekt för deras beslut. Det har varit jätteroligt att jobba med WOW air, men det är tråkigt att de lämnar, säger Eva Wetterstrand, marknads– och affärsansvarig på Västerås Flygplats.

Så här sa han i maj inför premiären den nya flyglinjen: – Vi ser fram emot det här. Det blir roligt för både resenärerna och för mig personligen, då jag bott i Västerås när jag var barn.

Flygningarna från Västerås kommer upphöra från och med den 21 oktober. Men enligt WOW airs hemsida går det att boka resor fram till den 23 oktober. VLT har försökt att nå flygbolaget för korrekta uppgifter.

Läs också: Västerås får flyg till USA:s västkust

Läs också: Snart premiär för nya flyglinjen

Läs också: Ny flyglinje från Västerås