Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IVH kan bli klaraför allsvenskt kval

Tungt toppmöte i norr- ettan. IVH Västerås mot HK Eskil på lördagsftermiddagen.

– Det är häftigt att det gäller hela vägen in, säger IVH:s assisterande tränare, Leo Ekblom.

Med två omgångar kvar leder Skånela norrettan på 32 poäng. IVH, Eskil och Irsta (en match mer spelad) är en poäng efter.

Vinner IVH mälarderbyt i eftermiddag är laget i praktiken klart för minst kval till allsvenskan. Då får både Eskil och Irsta svårt att gå ifatt eftersom de har sämre målskillnad.

– Det blir riktigt spännande. Vi har haft bra drag i laget på träningarna och ser fram mot avslutningen, säger Ekblom

IVH hjälper också Irsta om de slår Eskil i jakten på en kvalplats. Irsta kan ”betala igen”om de vinner mot serieettan Skånela i sista omgången på onsdag, och på så vis hjälper IVH till den allsvenska direktplatsen.

Leo Ekblom ser Guifs lillebror, Eskil, som ett medgångsgäng.

- Det är väldigt sällan de vinner med ett eller två mål. Ofast vinner de stort eller förlorar stort. När de är bra är de riktigt bra och tvärtom.

Han är övertygad om att spelande tränaren Martin Boquist kommer att bli punktmarkerad.

- Vi har fått träna rätt mycket på spel fem mot fem den här säsongen. Vi får se lite vad som händer men Martin spelar framåt även om det blir punkt och framför allt är han viktig bakåt.

IVH ställer upp med ordinarie lag, det innebär att Tobias Bamberg är tillbaka.Anders Öhlin