Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IVH:s herrar vann

IVH gjorde sitt och spöade RP Linköping med 28–33 borta.

Men Irsta kunde inte hota Skånela och hjälpa IVH till serieseger. Därför slutade IVH tvåa i division 1 norra trots bortasegern.

– Vi får vara nöjda med säsongen. Vi förtjänade en andraplats med facit i hand. Det är lite smolk i bägaren att vi inte kunde slå Skånela hemma, vi ledde med 33–30 men förlorade med 34–33. Men Skånela har gjort det bra och det är bara att gratulera dom till seriesegern, säger tränaren Martin Boquist.

IVH inledde säsongen med att kryssa hemma mot RP. I kväll vann de trots en svacka vid underläge 25–23.

– Det motsvarar den resa vi har gjort under säsongen bra. Vi började tveksamt men har långsamt förbättrat vårt spel med några undantag, säger Boquist.

Nu ställs IVH mot Wasaiterna i första kvalrundan som avgörs i bäst av två matcher.

– De har en del föredetta elitspelare. Vi kommer fortfarande att ha störst fokus på vårt eget, men de här killarna är inte direkt från Mälardalen så våra spelare har inte mött de tidigare. Därför får vi nog ta någon timme på dvd och se hur de spelar och sen försöka komma på något smart sätt att möta dem på.

Wasaiterna har sin bas i göteborgska Angered.

Då borde det inte vara några problem för dig att hitta information?– Nej, precis. Jag ska nog kunna få tag på någon som kan hjälpa till, säger Boquist.

Och målsättningen är att gå upp?– Ja, nu är vi i kval så då måste vi sikta på uppflyttning. Det vore en extra krydda på säsongen även om det är en lång väg att gå.

Matchens lirare mot RP: Daniel Zachrisson som sköt tio mål.

Vinner IVH första kvalrundan väntar ytterligare ett möte – då i bäst av tre matcher.